72-годишна жена загина блъсната от влак

Жена е загинала след като била блъсната от пътнически влак снощи в Първомай. Сигналът за инцидента е подаден около 20.15 часа. Според първоначалната информация, при неправилно пресичане на железопътните релси в района на мелницата, 72-годишната Еленка Ботева е била ударена странично от преминаващия влак по линията Пловдив – Димитровград. Пострадалата била откарана в болница в областния град за оказване на спешна медицинска помощ, но въпреки усилията на лекарите починала.

От няколко години Първомай е разделен с ограда, ограничаваща движението на пешеходци през линията. Съоръжението, обаче не преминава през целия град, на места е прекъснато и хората се възползват от импровизираните преходи. Живеещи в близост до мястото на инцидента разказват, че  дори каруци пресичат линията там. Това създава опасност и макар, че все още няма движение на високоскоростни влакове, вчерашният инцидент не е първият.

А проблемът за възрастни пешеходци, инвалиди, колоездачи и майки с колички остава неразрешен независимо от поставените асансьори.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ – Първомай, уведомена е окръжната прокуратура. 

Пресцентър на МВР

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини