"Борислав"прекъсна серията без гол на "Розова долина"

Отборът на "Борислав" изигра най-силния си мач от поне 10 години насам и надигра с 4:2 гостуващия му "Розова долина" - твърди Костадин Момчилов в официалния сайт първомайския отбор. До момента казанлъчани, които са определяни за един от най-силните състави в групата, имаха в актива си само победи без да са допуснали гол във вратата си.

Двубоят започна нещастно за домакините, които допуснаха попадение още в 13-ата минута. Противников нападател проби по десния фланг и центрира, топката се завъртя в наказателното поле на "Борислав", защитниците и вратарят Янкулов не успяха да реагират добре и Емил Рачев с глава успя да отбележи.

Първомайци не паднаха духом и мачът продължи с двуостра игра. Гостите се бяха подредили в своята половина и разчитаха на опасни контраатаки. В 21-ата минута с отличен пас Георги Петров изведе зад гърба на казанлъшката отбрана Шаби Османов, който с диагонален удар изравни резултата, вкарвайки първия гол във вратата на "Розова долина" през новия сезон..

След гола си футболистите на "Борислав" заиграха по-уверено и потърсиха второ попадение. Нелепа грешка в отбрана в даденото от съдията продължение обаче позволи на Григор Георгиев от тима на "розите" да нахлуе в наказателното ни поле и да вкара втори гол.

След почивката гостуващият отбор започна по-активно, но първомайци бяха уплътнили добре подстъпите към вратата си.

В 56-ата минута току-що влезлият в игра Валентин Сливов бе изпуснат от защитниците на "Розова долина" и се откъсна сам срещу вратата, но бе задържан за фланелката от последния в отбраната играч. Реферът обаче се уплаши и пощади нарушилия правилата състезател, показвайки му само жълт картон. Ситуацията предизвика продължителен спор на терена. Пейо Батинов застана зад топката да изпълни прекия свободен удар. С бомбен шут от 25 метра капитанът на "Борислав" прати топката в долния ляв ъгъл на вратата и изравни резултата за втори път.

Попадението даде криле на първомайци и те "пометоха" противника си. В 64-ата минута включилият се отлично в мача Сливов напредна по десния фланг и центрира фамозно към далечната греда на противниковата врата, където връхлитащият Георги Петров с глава заби топката в мрежата.

Точка на спора сложи в 79-ата минута ветеранът Александър Стойчев, който получи хитър пас от Георги Петров, изскочи отдясно пред вратаря на "розите" и хладнокръвно го матира с прецизен изстрел в ъгъла.

Източник: fcborislav.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    С-
    С-чка
    11 -2
    06:41, 10 сеп 2016
    Най-добрият отбор във "В" група!Браво момчета!В този мач Вие съчетахте майсторство,хъс за победа и най-вече вяра,че сте готови за "Б"група!
  • 2
    Бо
    бориславец
    2 0
    09:23, 12 сеп 2016
    Уникален мач на нашите момчета. БРАВО !!!
Последни новини