Политиката на слугинаж работи срещу България

Министър-председателят в свое изказване демонстрира политика на страх и съобразяване с диктаторските режими на Путин и Ердоган. Погазването на човешките права в случая с Абдуллах Бююк поставя България в списъка от страни, които пренебрегнат демокрацията и с всяка следваща стъпка на съгласие и страх заприличват на държавите, които я рекетират.

Противно на истината, днес Борисов заяви, че решенията в Брюксел се вземат „с едно кимване“. Това е демонстрация за пълно непознаване на правилата в Европейския съюз или умишлена подмяна на фактите с по-далечна стратегическа цел. Статутът на Турция, като трета сигурна страна за бежанците, е важен за всички и ще бъде защитаван най-малкото от Гърция и Италия. България не е безгласна буква, именно защото никой не иска стана от Европейския съюз да се превърне в лагер за бежанци. Поведението на слугинаж във всички посоки е унизително и опасно за България.

Българското правителство е безотговорно и към енергийния сектор, и към финансите на страната. Премиерът Борисов спекулира с писмо на Жан-Клод Юнкер, в което не се казва нищо ново, освен любезно да се потвърдят суверенни български възможности и нуждата от спазване на европейските регулации.

Пропагандата, че сме получили някаква "зелена светлина" за нова ядрена мощност и газопровод оставя усещането, че Европейският съюз до вчера ни е пречил за нещо, което днес "разрешава".

Условията и регулациите не са се променяли. „Този пропаганден ход послужи за политическо алиби на Борисов да демонстрира, в разговор с Владимир Путин, желанието си да размрази проектите от „Големия шлем“ на Георги Първанов и левицата. Това е политически хазарт в страна с милиардни дългове, като България. Днешната власт ни уверяваше, че дългосрочните решения за енергетиката на България вече няма да се вземат в пиано бар – истината се оказа друга“, посочи Мария Капон от Единна народна партия.

Петролопроводът „Бургас – Александруполис“ бе отхвърлен с референдум, с активното участие на ГЕРБ. Кабинетът и мнозинството на ГЕРБ, притиснати от обществото, наложиха мораториум над кражбата, наречена АЕЦ „Белене“. „Южен поток“ бе спрян от Путин, с изказване от Турция.

На този фон кабинетът обръща политиката си на 180 градуса и застава до БСП и АБВ. Предлага се държавно участие в ядрен проект - нещо което многократно бе отказано на американската „Уестингхаус“.

„Вкарването на България в тотална енергийна зависимост от руските имперски интереси, поставя под въпрос посоката на водената от кабинета политика и захранва интересите на олигарсите в станата“, допълни още Мария Капон. Представителите на Реформаторския блок имат поредната възможност да защитят принципите на своята политика, а не удобството на пребиваването във властта. Десните, патриотичните и неправителствените организации са призвани да съхранят енергийния ни суверенитет и да застанат с лицето си срещу подготовката на поредния фалит на държавата. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини