Мария Капон: Тези, срещу които протестирахме отново държат лостовете на властта

От 4 месеца слушаме, че ще се правят реформи и не е започнала нито една. Практиката е партиите да предлагат промените в секторите, които смятат, че куцат, преди изборите и заради това хората да ги избират на власт. У нас изборите отдавна минаха, а на гърба ни днес се упражняват и ни успокояват, че въпреки липсата на реформи има стабилност. Аз наричам това стабилна бедност. Имаме 700 000 души мизерстващи с под 100 лв. на месец и още толкова бедни, които едва стигат минималната работна заплата. За каква стабилност говорим? Така Мария Капон, председател на Единна народна партия коментира настоящата политическа ситуация в страната на пресконференция в Добрич. Посещението е част от националната обиколка на  председателя на ЕНП и националния координатор на партията Валентина Василева-Филаделфефс. Те участваха в Общинското събрание на ЕНП в добруджанския град, на което за председател бе избран Ради Радев.

„Поне научихме две истини от устата на властта – опозиционното поведение на Реформаторския блок се оказа „трик", за да подлъжат хората да им гласуват. Ние му казваме лъжа. А Борисов призна, че без ГЕРБ на протестите имало 100-ина души – т.е. всичко е било инспирирано от борба за власт, а не от граждански протест. Днес всичко това се вижда с прости очи – тези, срещу които бе протестът пак държат икономическите лостове, а Реформаторския блок си правят снимки за спомен с ГЕРБ и се наслаждават на властта. Ако се проверят командировките на министрите им, може би Лукарски ще се окаже турист №1 на държавата", допълни още председателят на ЕНП

Според Мария Капон поредното назначение, това на Борис Вангелов от Патриотичния фронт за шеф на Агенцията за българите в чужбина, показва, че въпреки първоначалната им позиция и те са се полакомили да вземат постове във властта. „Предложиха човек, който защитава позицията на Владимир Путин, заради която вече над 6000 души загубиха живота си. Дълбоко се надявам, че Борисов е забелязал в коя посока бягат българите в чужбина, през изминалите 25 г. Именно за тях ще отговаря лицето Борис Вангелов. Любопитно ми е как българският външен министър ще съвместява официалната българска позиция с този човек. Надявам се да не преживеем още един срам, който да повлияе на имиджа на страната ни, защото в сравнение с това назначение, краткият престой на любимата на г-н Лукарски изглежда като невинно приключение", каза Мария Капон.

„За нас от ЕНП и лично за мен при обиколката ни из страната, е много смущаващо, а на моменти срамно да виждам настървението, с което Реформаторският блок уволнява до ниво чистачка и назначава масово свои кадри", каза националният координатор на ЕНП Валентина Василева-Филаделфефс. По думите й този тип поведение, напомня най-добрите комунистически практики. „За нас е неразбираемо да слагаш знак за равенство между думата реформа и елементарни кадрови смени. Изживяващият се напоследък като щатен адвокат на премиера Радан Кънев заяви, че това не било преяждане с власт, а носене на отговорност. Очевидно колегите от дясно са решили да носят отговорност и за метлите и лопатите. Няма по-сигурен начин да бъдат отблъснати хората от такова поведение. Призовавам тези, у които е останала съвест и продължават да обитават тези партии да вразумят максимално бързо колегите си. Защото от такова поведение ще загубят всички, които изповядват десни политически ценности", каза още Валентина Василева.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини