Мария Капон: Избори веднага е ход към стабилност и легитимност на управлението

Избори веднага е ход към стабилност и легитимност на управлението. Това заяви председателят на Единна народна партия Мария Капон по повод искането на лидера на БСП Сергей Станишев за оставка на правителството и незабавни предсрочни избори. 

Според председателят на ЕНП дали това е ход към промяна предстои да видим, зависи от всички нас. „Не мога да не призная, дори когато се отнася до опонента ми, че най-държавническото решение е избори през юли, за да се направи добър бюджет за 2015 година и да се сключи и работи партньорското споразумение за европейските средства“, подчерта Мария Капон. По думите й, за да говорим за промяна, а не просто за стабилност, това означава на поредните избори да се чуе гласа на тези които бяха на улицата преди година и преди 2 години – на „Орлов мост“, пред Министерски съвет и Народното събрание, във Варна, Пловдив и други градове. 

„Трябва спешно да осигурим национален консенсус. Държавническото мислене изисква политическият елит, за който гласуваха гражданите на последните избори, да седне на една маса и да осигури среда за изпълнение на важните задачи пред страната“, подчерта Мария Капон.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини