Нова коалиция в дясното политическо пространство

„Сред колегите от ДСБ имаме много приятели“, заяви лидерът на ЕНП Мария Капон при представяне новата коалиция "Десните", в която влизат освен ЕНП и "Синьо единство", и Българският демократичен форум, и отделни личности от ДСБ като гражданска квота.

„България се намира в поредната си криза и ние не можем да останем безучастни - опитваме се да дадем една алтернатива”, обясни Илко Семерджиев, който е един от най-активните учредители на коалицията.

„Ще бъдем почтени към избирателя и ще имаме политическа платформа и управленска програма преди изборите. С това целим да помогнем България да излезе по-скоро от духовната, политическа и икономическа криза”, добави той.

„Следващата седмица ще се структурира и обяви национално ръководство на коалицията, регионални съвети, предизборен щаб, както и председател“, заяви Жаклин Толева от Български демократичен форум.

„В това време, в което е правило да си популист и да изразяваш чужди идеи, да имаш самочувствието да отстояваш идентичност и принципи е най-голямото преимущество. ”, каза Христо Панчугов от "Синьо единство".

„Центристкият завой на Реформаторския блок не е приемлив за нас - те не вървят по десния път и пътищата ни се разминават”, добави Панчугов.

„Очаквайте да сме безкомпромисната десница - няма да спазаряваме гласове, за да бъдем патерица на когото и да е“, категорична беше Мария Капон.

Източник: http://novini.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини