2 °C

Стотици патици и фазани полетяха в ловните райони

  ЛРД "Марица" - Първомай е рай за дивите патици.

  225 фазана и 2250 патици бяха разселени в ловните райони на 7 дружинки на ЛРД „Марица“ - Първомай. Така вече във всяка от 24-те дружинки, в зависимост от броя на членовете им, са разселени между 50 и 150 птици .

  75 от фазаните са закупени по програмата на НЛРС, а останалите 150 – със средства дарени на първомайското дружество. Всички фазани полетяха в полетата на село Богданица.

  Дружеството със собствени средства заплати 1500 от патиците, а 750 са по програма на НЛРС. Всички птици са 90-дневни и изглеждат отлично за възрастта си. Те са в добро състояние и се очаква успешно да се приспособят в естествените подходящи местообитания. Ловджиите се надяват патиците и фазаните бързо да се приспособят в природата и да се смесят с дивите видове.

  За да се увери, че всичко е наред на предаването присъства и Борислав Бечев – управител на „Сокол – БЛРС“. Той поздрави председателя Тодор Баръмов и ловците за отличната им дейност по разселване и грижа за дивеча. „Преди да ни обвиняват, хората трябва да знаят, че ловците в България са единствените, които грижат за богатството на родната фауна“ – сподели още той.

  Доставените патици са от развъдника в Луковит, а фазаните от стопанството в Русе.

  Това е четвъртото разселване на местен пернат дивеч дивеч в района на ЛРД „Марица“ за тази година. Само преди десетина дни са били доставени още 1430 патици, а в края на месец февруари 1000 броя ловни фазана родителско стадо.. Това прави първомайското едно от водещите дружества в страната по този показател. Така местните ловци се надяват да поддържат голяма популация и да имат възможност за добра слука през предстоящия сезон.  

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Не
   нелогично
   0 0
   05:57, 4 авг 2016
   най-напред ги разселват, после...разстрелват.
  • 2
   Съ
   съпруга ловец
   0 0
   13:51, 4 авг 2016
   Браво ловци, Вие сте, които развъждате, разселвате, грижите се, опазвате дивеча и затова с право през сезона, разумно ползвате!!!
  • 3
   Ме
   местен
   1 0
   00:43, 5 авг 2016
   Браво меки пишки,ще имате пак занимание...

  Хороскоп за 23.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Въпреки натоварения работен ден, вие сте в цветущо настроение и с чувството си за хумор забавлявате себе си и хората около вас. Няма да усетите как е минал денят, още повече, че нещата, с които се занимавате ще ви донесат удовлетворение.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Настроени сте оптимистично към развитието на ваш бизнес проект и това ви кара да се чувствате спокойни. Проверявайте обаче всяка информация, с която боравите, за да избегнете недоразумения. Изработете си стратегия за действие, тъй като в даден момент може да се окажете неподготвени за следващата си стъпка. Посветете свободното си време на човека до вас.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отделете повече време за здравето си, ако се чувствате неразположени и с признаци за грип. Такива и други причини могат да нарушат ритъма ви на работа, но ще се постараете, за да свършите плануваните си задачи. Партньорът ще ви изненада приятно, отвърнете на жеста му. Промени у дома.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  И днес ще продължите с темпото от последните дни, давайки предимство на срочните си задачи. Ще се въздържите от изкушения, като не им позволите да ви отклонят от намеренията ви. Денят е подходящ за начало на образователни програми и проекти, насочени към професионалното, физическо и творческо развитие.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Възможен е професионален проблем с делови партньор. Не се доверявайте на някого, за когото е знайно, че не заслужава внимание. Ситуацията е такава, че не трябва да проявявате скромност, а сами да се изтъквате, но все пак умерено. Ще съчетаете почивката с работа и ще увеличите финансите си.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Към съветите на приближен човек подхождайте по вашия си начин. Бъдете резервирани, има вероятност да ви насочат към погрешни действия. Ще намерите спокойствие от светския живот у дома сред семейството си. Близостта на любимите хора ще внесе топлина и чувство на сигурност в душата ви. Не се лишавайте от нея и ще се възстановите по-скоро.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не разпилявайте енергията си в безмислени пререкания. Концентрирайте се върху преследваната от вас цел и с повече постоянство и упоритост съвсем скоро ще се радвате на значителен напредък, а защо не и на краен успех. Бъдете по-внимателни с харченете, не купувайте излишни вещи. Неочаквани пари.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Отделяте ненужно много внимание на най - близките си. Със своята отзивчивост вие сякаш им позволявате да ви се качват на главата. Внимавайте при работа с пари, особено, ако това влиза в професионалните ви задължения. Не давайте заеми, и не подписвайте каквито да било документи, без да имате гаранции за юридическата им обезпеченост.
  23 яну 2021
  Последни новини