Стотици патици и фазани полетяха в ловните райони

    ЛРД "Марица" - Първомай е рай за дивите патици.

    225 фазана и 2250 патици бяха разселени в ловните райони на 7 дружинки на ЛРД „Марица“ - Първомай. Така вече във всяка от 24-те дружинки, в зависимост от броя на членовете им, са разселени между 50 и 150 птици .

    75 от фазаните са закупени по програмата на НЛРС, а останалите 150 – със средства дарени на първомайското дружество. Всички фазани полетяха в полетата на село Богданица.

    Дружеството със собствени средства заплати 1500 от патиците, а 750 са по програма на НЛРС. Всички птици са 90-дневни и изглеждат отлично за възрастта си. Те са в добро състояние и се очаква успешно да се приспособят в естествените подходящи местообитания. Ловджиите се надяват патиците и фазаните бързо да се приспособят в природата и да се смесят с дивите видове.

    За да се увери, че всичко е наред на предаването присъства и Борислав Бечев – управител на „Сокол – БЛРС“. Той поздрави председателя Тодор Баръмов и ловците за отличната им дейност по разселване и грижа за дивеча. „Преди да ни обвиняват, хората трябва да знаят, че ловците в България са единствените, които грижат за богатството на родната фауна“ – сподели още той.

    Доставените патици са от развъдника в Луковит, а фазаните от стопанството в Русе.

    Това е четвъртото разселване на местен пернат дивеч дивеч в района на ЛРД „Марица“ за тази година. Само преди десетина дни са били доставени още 1430 патици, а в края на месец февруари 1000 броя ловни фазана родителско стадо.. Това прави първомайското едно от водещите дружества в страната по този показател. Така местните ловци се надяват да поддържат голяма популация и да имат възможност за добра слука през предстоящия сезон.  

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Не
      нелогично
      0 0
      05:57, 4 авг 2016
      най-напред ги разселват, после...разстрелват.
    • 2
      Съ
      съпруга ловец
      1 0
      13:51, 4 авг 2016
      Браво ловци, Вие сте, които развъждате, разселвате, грижите се, опазвате дивеча и затова с право през сезона, разумно ползвате!!!
    • 3
      Ме
      местен
      1 0
      00:43, 5 авг 2016
      Браво меки пишки,ще имате пак занимание...
    Последни новини