Започнаха досъдебно производство срещу "терориста" от Татарево

Районна прокуратура-Първомай образува досъдебно производство срещу Янко Д., на 53 г., за предадено по телефона невярно повикване за тревога – престъпление по чл. 326 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 3 юли 2016 г. Янко Д. се обадил на тел. 112 и подал сигнал, че в РУ на МВР-Първомай ще бъде извършен терористичен акт. Незабавно е било установено, че сигналът е неверен, а при проведените бързи издирвателни мероприятия е бил установен и извършителя. Янко Д. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Под ръководството на Районна прокуратура-Първомай са извършени съответните процесуално-следствени действия – обиск и изземване, разпити на свидетели, които са продължили през целия вчерашен ден.

През февруари 2016 г. Янко Д. е бил осъден на „пробация" за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    За
    заключение
    9 0
    07:42, 5 юли 2016
    Похвална е активността на Районна прокуратура. Висока доблест прозира както в стремежа им да уловят всички престъпници, така и да пресекат всяко нарушение на закона в Първомай. От друга страна, изключителната гражданска съвест на Първомай нет при отразяването на събитието ни позволява да станем съпричастни на канските усилия на силовите ведомства. Спокойствие и мир се установяват в душата ми, нарастват надеждите ми за утрешния ден. .....Добре се получи.
Последни новини