8 пострадали при предполагаема терористична атака в Германия с камион

Германските власти разследват защо мъж е забил откраднат камион в автомобили в западния град Лимбург. 8 души са получили леки наранявания, информира АП.

Камионът се е забил в 8 автомобила в Лимбург в понеделник следобед. Полицията обяви, че седем души са хоспитализирани, но по-късно са освободени за домашно лечение. Шофьорът е задържан.

Местните власти съобщиха в понеделник вечерта, че 17 души са ранени, но по-късно коригираха данните на 8 пострадали.

Полицията поясни, че шофьорът очевидно е задигнал камиона малко преди катастрофата, но не е ясно на този етап дали катастрофата е инцидент или умишлено деяние.

Телевизия ZDF съобщава, позовавайки се на източници от службите, че властите вярват, че инцидентът е свързан с тероризъм. ДПА също информира, позовавайки се на източници, че камионът е бил управляван от сириец, който е в Германия от 2015 г., но към този момент няма индикации да има терористичен мотив, но не се изключва.

Запитан дали има доказателства това да е терористична атака, вътрешният министър Хорст Зеехофер отговори преди среща с европейските си колеги в Люксембург, че разследването продължава и "не мога да ви кажа на този етап как ще бъде оценен този акт".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини