Правителството одобри 35-годишна концесия за добив на строителни материали в Първомайско

Ще бъде издадена концесия за добив на строителни материали в община Първомай

Правителството одобри предоставянето на пловдивското дружество „Евасто“ на 35-годишна концесия за добив на строителни материали – пясъци и чакъли, от находище „Капана“, беше съобщено от правителствения пресцентър.

Концесионната площ включва „Капана-югозапад“ и „Капана-североизток“, които се намират в землището на квартал Дебър, в посока село Поройна, в община Първомай.

През концесионния период дружеството ще вложи над 556 хил. лв. в добива и 150 хил. лв. за рекултивация на засегнатите земи. Очаква се концесионните плащания да надхвърлят 923 хил. лв., които според законовите разпоредби постъпват в държавния бюджет и по бюджета на общината по местонахождение на концесионната площ.

Направената в Интернет справка показва, че ”Евасто” ООД е лицензирана фирма с предмет на дейност третиране на опасни отпадъци: негодни за употреба пестициди, отровни съединения, горива, масла и др.; саниране на почви и терени, замърсени с тежки метали или други отпадъци и други, но никъде не става дума за добив на инертни материали.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Па
    Парабела
    18 0
    22:46, 22 юни 2016
    Сега ще заровят тонове отрови под претекст, че ще копаят инертни материали и ще превърнат стотици декари обработваема земя в неизползваемо бунище за токсични отпадъци....
  • 2
    Же
    Жеков
    12 0
    06:23, 23 юни 2016
    Ще добива заедно с Минчо и в процеса на рекултивация ще заравя отпадъка от основната си дейност -Третиране на опасни отпадъци. Това е единствения начин на загробването им и той може да се реализира само в Община със слабоумно население и алчни управници.Честито на населението на града и общината , което ще се наслади на тази придобивка чрез кранчетата на чешмите си! Честито и на кмета, който ще увеличи авоарите си в турска банка! Честито и на нашите избраници, които ще намажат от сделката!
  • 3
    Оо
    Ооп
    0 0
    17:23, 25 юни 2016
    Нямя по големи малоумници от населението на община първомай честито да им е поредната далавера която ще ги унищожи тотал и да продължат да се радват на маистора на хорото няма такава алчност и наглост

Още новини

Последни новини