Прелитащите самолети пръскат срещу нодуларен дерматит

Нископрелитащите сутрин самолети трябва да извършват пръскане срещу

комарите,разнасящи нодуларен дерматит, стана ясно след справка в общината.

Оттам потвърдиха, че самолетите са селскостопански. Съобщение за извършваното обезпаразитяване няма публикувано в сайта на общината, но зам.-кметът Ружди Салим каза, че всички пчелари са предупредени и знаят за него.

Това потвърдиха и самите пчелари. В организацията им има десетници, които са им съобщили за предстоящото пръскане.

Друг е въпросът, че сега е цъфтежът на слънчогледа – казаха хората, вадещи мед. Да се затворят пчелите в кошер и да се оставят в тази жега е равносилно на това да ги убием. Затова мнозина са взели решение въпреки всичко да оставят кошерите отворени и да се молят да загинат колкото е възможно по-малко насекоми.

Според пчеларите последното пръскане ще е утре. Те отправят препоръка то да се извършва колкото е възможно по-рано, сутрин преди 6, когато пчелите още не са излезли и хората не са тръгнали на работа, а не както днес – около 8 сутринта.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Аз
    Аз
    7 0
    16:23, 22 юни 2016
    За изтровените 400 кошера в Добри дол къде пише ??!

    Да се пръска по това време (околко 08:00 сутринта) е абсурдно! В България не само, че помощите за пчеларите са толкова ниски, че чак подигравателни ами и ей така за ден може да загубиш граденото за цял живот....
  • 2
    Пч
    пчелар
    9 0
    20:16, 22 юни 2016
    Долна лъжа,готов съм да се обзаложа,че никъде не е оповестено.самите кокони в общината това си признават,да бяха писали поне тук в сайта..Слънчогледа цъфти,пчеличките са на къра от тъмни зори..язък..Глупава държава,глупави оправници,заспала община.За какво са тия зад бюрата? Цял ден говорят за прически и къде да се изщракат..
  • 3
    Би
    биолог
    5 0
    09:34, 23 юни 2016
    Една година след като изчезнат плелите на планетата ще се изгубят и хората! Тъжно ,но факт!
  • 4
    Пч
    пчелар
    5 0
    16:14, 23 юни 2016
    Никои не ни е предупредил, че ще има пръскане в "Общината" ...... както винаги общинарите не си вършат работата..... А за потърпевшия от Добри Дол никой не пише !!!!!!!
Последни новини