Първа купа завоюва отборът по колоездене

    Първа бронзова купа за отбора и първи сребърен медал за Дани Нанков бяха завоювани на провелият се от 17 до 19 юни в курорта Кранево III кръг на Републиканския шампионат по приложно колоездене по правилата на FIA.

    Така за пръв път отборът на Община Първомай се качи на почетната стълбичка. Треньорите Ваня и Минко Павлови са доволни от представянето на тима и се надяват на още по-големи успехи.

     Дани Нанков възпитаник на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” гр. Първомай геройски спечели сребърния медал при момчетата.

    Една от най-добрите ни състезателки Йордана Тошева, от същото училище, този път остана на крачка от медал в индивидуалното класиране и зае четвъртото място. Съученичката им Мария Петкова постигна 7 място, а в тази надпревара състезателят от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров” гр. Първомай Йордан Начев остана десети. Освен тези класирания, отборът завоюва на второ място по спешна долекарска помощ.

    Съревнованието продължава във следващия последен кръг, който ще се състои в Първомай на 24 юни. От 15.30 часа в пленарна зала на община Първомай ще се тестват теоретичните знания на конкурентите. Официалното откриване ще бъде на 25 юни от 9.00 часа на площада пред читалището. Веднага след това в градската градина ще се проведе атрактивното състезание, в което ще се проверят техническите умения за управление на велосипед на състезателите.

    parvomai.net

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини