Поляна се превърна в змиярник - оплакват се живеещи близо до ОДЗ "8 март"

Изображение 1 от 2

    На змиярник е заприличала поляната пред детска градина „8 март“, жалват се живеещите в близост до нея. Мястото е общинско. Преди няколко години там беше разрушена старата сграда на забавачницата и на това място има идея в някой слънчев ден да се построи спортна зала. До тогава мястото ще пустее.

    Застани до оградата – посъветва ме наш читател - и децата сами ще ти разкажат, че са виждали змии.

    Хората са притеснени, че пълзящи животни и насекоми могат лесно да прескочат до двора на детското заведение.

    От дъждовете тази година тревите са избуяли. Съкварталец се е опитал да окоси поляната, но останали дънери и камъни от съборената сграда са му попречили.

    Това може да се превърне в удобен паркинг – предлагат живеещите наблизо. И без това сутрин и вечер родителите задръстват улица „Спартак“. Между дворът на градината и поляната минава пътека. Ако през затревената площ се направи алея, тя ще се ползва от желаещите да достигнат до пазара, гарата или центъра на града и ще бъде много по-удобна, отколкото алтернативното пресичане на кръстовището между „Бор“ и „Смирненски“. Не е трудно мястото да се облагороди, не се изискват много средства – твърдят засегнатите.

    Кметът Ангел Папазов каза, че знае за тези предложения. Той обеща на първо време мястото да бъде окосено. Папазов се оплака, че тази година заради дъждовете имат много работа в това направление, а е трябвало и да се почистят и гробищните паркове.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Чи
      чичо
      7 0
      16:35, 21 юни 2016
      Защо да се коси? Толкова ли е трудно да се купи за 20 лв. "Раундъп" и да се напръска зелената трева.Ще изсъхне до корен.
    • 2
      До
      до чичо
      4 0
      20:50, 21 юни 2016
      Коси се, за да остане зелена, а не изсъхнала трева
    • 3
      12
      123
      14 0
      21:06, 21 юни 2016
      А какво ще кажете за гледката до поляната-същински стопански двор,състоящ се от комбайните и тракторите на Илия Хубинов и Стайко.Къде е общината
    • 4
      Уп
      управленец
      9 -2
      22:57, 21 юни 2016
      А бе, вие какво искате,ние сме по поздравленията, алармите, шоуто да ни видят и чуят ,да сменим някое кошче по центъра и това е?За другото -ще стане на някой друг цар на годините!
    Последни новини