26 °C

Поляна се превърна в змиярник - оплакват се живеещи близо до ОДЗ "8 март"

Изображение 1 от 2

  На змиярник е заприличала поляната пред детска градина „8 март“, жалват се живеещите в близост до нея. Мястото е общинско. Преди няколко години там беше разрушена старата сграда на забавачницата и на това място има идея в някой слънчев ден да се построи спортна зала. До тогава мястото ще пустее.

  Застани до оградата – посъветва ме наш читател - и децата сами ще ти разкажат, че са виждали змии.

  Хората са притеснени, че пълзящи животни и насекоми могат лесно да прескочат до двора на детското заведение.

  От дъждовете тази година тревите са избуяли. Съкварталец се е опитал да окоси поляната, но останали дънери и камъни от съборената сграда са му попречили.

  Това може да се превърне в удобен паркинг – предлагат живеещите наблизо. И без това сутрин и вечер родителите задръстват улица „Спартак“. Между дворът на градината и поляната минава пътека. Ако през затревената площ се направи алея, тя ще се ползва от желаещите да достигнат до пазара, гарата или центъра на града и ще бъде много по-удобна, отколкото алтернативното пресичане на кръстовището между „Бор“ и „Смирненски“. Не е трудно мястото да се облагороди, не се изискват много средства – твърдят засегнатите.

  Кметът Ангел Папазов каза, че знае за тези предложения. Той обеща на първо време мястото да бъде окосено. Папазов се оплака, че тази година заради дъждовете имат много работа в това направление, а е трябвало и да се почистят и гробищните паркове.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Чи
   чичо
   7 0
   16:35, 21 юни 2016
   Защо да се коси? Толкова ли е трудно да се купи за 20 лв. "Раундъп" и да се напръска зелената трева.Ще изсъхне до корен.
  • 2
   До
   до чичо
   4 0
   20:50, 21 юни 2016
   Коси се, за да остане зелена, а не изсъхнала трева
  • 3
   12
   123
   14 0
   21:06, 21 юни 2016
   А какво ще кажете за гледката до поляната-същински стопански двор,състоящ се от комбайните и тракторите на Илия Хубинов и Стайко.Къде е общината
  • 4
   Уп
   управленец
   9 -2
   22:57, 21 юни 2016
   А бе, вие какво искате,ние сме по поздравленията, алармите, шоуто да ни видят и чуят ,да сменим някое кошче по центъра и това е?За другото -ще стане на някой друг цар на годините!

  Хороскоп за 21.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
  21 сеп 2020
  Последни новини