Носител на Златаровска награда е... Марияна Колева

Марияна Колева е носителят на Златаровската награда на Випуск 2016 в СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“.

Тя беше ученичка в паралелката със засилено изучаване на английски език, с класен ръководител Светлана Найдева. Марияна е носител на много награди от национални състезания по Информационни технологии и графичен дизайн.

Марияна бе и един от тримата ученици поели предизвикателството на Херцога на Единбург, които заслужиха бронзова значка за доброволчество, положени физически усилия, планинско приключение и усвоени умения.

Марияна е и член на Младежката организация на Български червен кръст. А в дипломата ѝ непълна е само шестицата на матурата по Български език и литература.

Да бъде отличена Марияна Колева със Златаровска награда е било изключително трудно решение на Педагогическия съвет на училището. И затова свидетелства фактът, че се  наложи да бъде връчена още една награда - за номинирания Иван Караславов. Той стана първият ученик в Първомай с пълни две шестици на зрелостните изпити. Неведнъж е бил рамо до рамо в изпитания заедно с Марияна и също има награди от състезания.

СОУ "Проф.д-р Асен Златаров" се раздели с випуск, за който всички учители твърдят, че е един от най-силните преминали през училището. Да бъдат все така успешни в доброто, което правят им пожела директоът на училището Чавдар Здравчев. Той отличи с медали за отличен успех общо 17 випускници.   

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини