1 °C

Със заря поздравиха акордеониста Иван Милев

  Със заря завърши участието на Иван Милев на 15-та творческа среща на оркестрите в село Дълбок извор.

  След шоуто на Янко Милев – син на акордеониста и неговия оркестър „Динамиката“, дойде и дългоочаквания момент - на сцената излезе Иван Милев. Около него се нареди плеада известни музиканти, за да го поздравят. Сред гостите беше акад.проф. Петко Радев. „Иван Милев винаги е бил над всички класации. Той е най-отгоре и след това другите могат да се състезават – отбеляза маестрото.

  Юбилярят беше поздравен от кмета на общината Ангел Папазов, който му връчи грамота и почетния плакет на общината. От името на всички набори и жители на селото към него се обърна и приятелят от детинство Георги Глушков, който му пожела да е жив и здрав и всичко най-добро и завърши с „Да живее България, един голям Българин – Иван Милев!“.

  Ориенбенд изпратиха кошница с цветя.

  Нели Попова - директор на музикалното училище „Добрин Петков“, чийто възпитаник е маестро Милев, прочете поздравителен адрес. Иван Милев е явление не само в балканската, но и в съвременната еропейска музика- беше записано в адреса. Там се припомни, че той е известен като „Царя на хармонията“ и „Академика на акордеона“.

  Сред гостите имаше представители на община Хасково. Поради невъзможността да присъства на втория ден от срещата, д-р Катя Попова поздрави Иван Милев от името на Народното събрание, Министерството на културата и ПП ГЕРБ още в първия ден.

  Иван Милев благодари на кметовете на община Първомай – Ангел Папазов и на село Дълбок извор – Костадин Кротнев. Той благодари и на кмета на община Димитровград, който е осигурил зала за репетиции; благодари и на всички дошли на това събитие от цяла България.

  С патриотична композиция Иван Милев и приятели изненадаха присъстващите. Музиката премина през различни теми от българската музика - от типичния местен фолклор, през „Цар Иван Шишман“ до съвременните ритми.

  Шоуто, което направи акордионистът продължи със съвместни изпълнения заедно с Петър Войников, Сашо Ангелов, Иван Илиев, Тодор Кузмов, колегите на Милев от симфоничния оркестър Хасково, Тонка Колева и Станка Койнарова и др.

  Идеята за празнична заря дошла от водещия Николай Чапански. Сред зрителите още в първия ден, той забелязал Емил Николов, но останал леко разочарован когато разбрал, че той е там само като любител на народната музика, а не за да подготвя зрелище. Тогава седящите наблизо решават все пак да направят изненада. Пръв се включва общинският съветник Красимир Ямалиев, последван от кмета на селото Костадин Кротнев. Група ентусиасти допълват необходимата сума и Емил спешно заминава, за да купи необходимите касети.

  На следващия ден, в пълна тайна, той и синът му Иван подготвят зарята като спазват всички изисквания за безопасност.

  В края на концерта по сигнал от Николай Чапански Емил се качи на сцената и обяви, че макар и на 49 години, слуша народна музика от 50 години. Той даде дистанционното на Иван Милев, посочи му правилния бутон и така музикантът сам стартира зрелището. 

  Теодора Кирякова 

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   39
   398
   3 0
   19:51, 20 юни 2016
   Айдееее, Фанка Койнарова /Станка Койнарова/ изкара нова риза. Честито!

  Хороскоп за 27.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
  27 яну 2021
  Последни новини