27 °C

Със заря поздравиха акордеониста Иван Милев

  Със заря завърши участието на Иван Милев на 15-та творческа среща на оркестрите в село Дълбок извор.

  След шоуто на Янко Милев – син на акордеониста и неговия оркестър „Динамиката“, дойде и дългоочаквания момент - на сцената излезе Иван Милев. Около него се нареди плеада известни музиканти, за да го поздравят. Сред гостите беше акад.проф. Петко Радев. „Иван Милев винаги е бил над всички класации. Той е най-отгоре и след това другите могат да се състезават – отбеляза маестрото.

  Юбилярят беше поздравен от кмета на общината Ангел Папазов, който му връчи грамота и почетния плакет на общината. От името на всички набори и жители на селото към него се обърна и приятелят от детинство Георги Глушков, който му пожела да е жив и здрав и всичко най-добро и завърши с „Да живее България, един голям Българин – Иван Милев!“.

  Ориенбенд изпратиха кошница с цветя.

  Нели Попова - директор на музикалното училище „Добрин Петков“, чийто възпитаник е маестро Милев, прочете поздравителен адрес. Иван Милев е явление не само в балканската, но и в съвременната еропейска музика- беше записано в адреса. Там се припомни, че той е известен като „Царя на хармонията“ и „Академика на акордеона“.

  Сред гостите имаше представители на община Хасково. Поради невъзможността да присъства на втория ден от срещата, д-р Катя Попова поздрави Иван Милев от името на Народното събрание, Министерството на културата и ПП ГЕРБ още в първия ден.

  Иван Милев благодари на кметовете на община Първомай – Ангел Папазов и на село Дълбок извор – Костадин Кротнев. Той благодари и на кмета на община Димитровград, който е осигурил зала за репетиции; благодари и на всички дошли на това събитие от цяла България.

  С патриотична композиция Иван Милев и приятели изненадаха присъстващите. Музиката премина през различни теми от българската музика - от типичния местен фолклор, през „Цар Иван Шишман“ до съвременните ритми.

  Шоуто, което направи акордионистът продължи със съвместни изпълнения заедно с Петър Войников, Сашо Ангелов, Иван Илиев, Тодор Кузмов, колегите на Милев от симфоничния оркестър Хасково, Тонка Колева и Станка Койнарова и др.

  Идеята за празнична заря дошла от водещия Николай Чапански. Сред зрителите още в първия ден, той забелязал Емил Николов, но останал леко разочарован когато разбрал, че той е там само като любител на народната музика, а не за да подготвя зрелище. Тогава седящите наблизо решават все пак да направят изненада. Пръв се включва общинският съветник Красимир Ямалиев, последван от кмета на селото Костадин Кротнев. Група ентусиасти допълват необходимата сума и Емил спешно заминава, за да купи необходимите касети.

  На следващия ден, в пълна тайна, той и синът му Иван подготвят зарята като спазват всички изисквания за безопасност.

  В края на концерта по сигнал от Николай Чапански Емил се качи на сцената и обяви, че макар и на 49 години, слуша народна музика от 50 години. Той даде дистанционното на Иван Милев, посочи му правилния бутон и така музикантът сам стартира зрелището. 

  Теодора Кирякова 

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   39
   398
   3 0
   19:51, 20 юни 2016
   Айдееее, Фанка Койнарова /Станка Койнарова/ изкара нова риза. Честито!

  Хороскоп за 18.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  18 сеп 2020
  Последни новини