-6 °C

Ученичка от СОУ завоюва първо място на конкурс по руски език

  Елина Батинкова, шестокласничка от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, спечели първо място в Международния ученически конкурс по руски език „Заедно в XXI век“, раздел „Медийни презентации“. Нейният продукт разказваше за  за общите черти и националното своеобразие на децата в България и Русия, за толерантността и дружбата в името на мира, приятелството, добротата, солидарността и сътрудничеството.

  На тържествена церемония в Руския културно-информационен център в гр. София на 17 юни 2016г. беше връчена наградата – петдневна екскурзия в Москва. Тя е осигурена от Фондация "Устойчиво развитие за България". Заедно с победителите в другите категории Елина ще има възможност да се запознае с най-известните и красиви забележителности на руската столица.

  Конкурсът се провежда в рамките на дългосрочния международен проект „Заедно в ХХІ век” на Фондация „Устойчиво развитие за България” със съдействието на Министерството на образованието и науката и под патронажа на Посолството на Руската Федерация в България.

  Целта е да се засили интересът на децата и младежите към руския език, да се запознаят с многовековната история и настоящето на сътрудничеството между България и Русия, между България и други приятелски страни, а чрез средствата на изкуството да се даде възможност за творческата изява на учениците.

  В конкурса и тази година участваха хиляди ученици от България, Сърбия, Русия, Казахстан, Беларус, Молдова и Украйна със свои творби - реферати, мултимедийни презентации, есета, стихове, рисунки, песни. Под ръководството на г-жа Радка Муратева, старши учител по руски език, в конкурса се включиха четирима ученици от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“. Г-жа Муратева беше отличена с грамота за подготовка на учениците за участието им в конкурса.

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Гр
   гражданка
   10 -1
   14:33, 18 юни 2016
   Браво Ели.Гордеем се с теб. Супер си.
  • 2
   Гр
   гражданка
   6 -1
   15:55, 18 юни 2016
   Хубаво е , че има такива деца,които заслужават нашето уважение и признание.Браво.
  • 3
   11
   11111
   4 0
   11:53, 19 юни 2016
   Браво на момичето.Пожелавам и още много,много успехи.
  • 4
   22
   22222
   5 0
   09:54, 20 юни 2016
   Пожелавам и на нея и на останалите хиляди участници един ден като пораснат да отидат в Русия да си повишат образованието и нивото по руски език.А не да ми ходят в загнили капиталистически държави да учат и работят.Браво.Дерзайте.
  • 5
   Да
   Даниел Ганев
   3 0
   12:48, 21 юни 2016
   Молодец!!!
   Поздравления и от мен
   Радвам се че се изучава този език в Първомай. Поздрави и към директора на училището за това.
  • 6
   Ди
   Дида
   3 0
   14:26, 21 юни 2016
   Такива деца са нужни на България.Желая още много успехи на ученичката.Поздравления и за г-жа Муратева.

  Хороскоп за 18.01.2021

  Последни новини