-1 °C

СОУ прави стъпка в бъдещето за 24 500 лв

Кабинетите по английски език са едни от първите, ползващи иновативната техника. А изпитването на интерактивна бяла дъска - далеч по - приятно

Два проекта, на обща стойност 24 500 лв имат за цел да направят СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“, училище с учебно възпитателен процес от бъдещето. Те са по Национала програма „Информационно комуникативни технологии в училище“.

Първият от тях има за цел да обезпечи с необходимата техника кабинети по различни учебни предмети. Две стаи – едната за начален курс и една за по – големите ученици ще бъдат оборудвани с интерактивна бяла дъска, лаптоп и мултимедия. Със същия комплект техника ще бъде обзаведен и поне по един кабинет за всяко методическо обединение. В бъдеще, постепенно, така ще бъдат оборудвани всички класни стаи. В СОУ вече разполагат с някои от необходимите устройства, закупени със средства от собствения бюджет. Това не е първата стъпка в тази посока, но ръководството си е поставило за цел колкото е възможно по- скоро училището да стане модерното, иновативно, равняващо се на най – добрите училища в Европа. „Ползването на техника няма да изключи познатите ни хартиени учебници и тетрадките – казва директорът Чавдар Здравчев – по този начин ние искаме само да направим образователния процес по – интересен, да се доближим до света на децата, да използвам техните занимания за постигането на нашите образователни цели. Иновациите не заместват, а допълват използваните до сега методи“.

Стойността на проекта е 19 000 лв.

Другият проект е на стойност 5500 лв, с помощта на които ще бъде изградена Wi-Fi мрежа в цялото училище. На практика всичко това ще стане реалност до 5 декември. Идеен двигател е Таня Сребрева. На въпроса дали свободният достъп до Интернет няма да пречи на учебния процес, тя отговори уверено, че правилникът на училището не позволява безразборното сърфиране по време на час. „Ние не искаме да ограничаваме учениците, те и сега имат Интернeт, предоставен от мобилните оператори. Нашата цел е да ги научим как по най – добрия начин те да използват този вид комуникация“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  34
  345
  5 -3
  12:47, 27 ное 2014
  Интернет вече промени същонстта на образованието.В момента то е в преход.Бъдещето ще покаже какво ще е то след пет-десет години.
  Децата почти не се интересуват от правопис, защото има коректор, а и защо нещо трябва да се пише след като има копи-пейст.
  Интересува ги да са харесвани във фейса.Да има "пушек", музика за кеф и така до като може.Докога може, пак бъдещето ще покаже.Затова бъдещето е интересно.
 • 2
  Ss
  sss
  11 0
  14:23, 27 ное 2014
  Мога да кажа само едно браво!
 • 3
  Pr
  predator_1417202725
  2 -1
  21:23, 28 ное 2014
  И пак нищо няма да направят ... Как може да се хвърлят толкова пари на вятъра ... По-добре 1-во да оправят тоалетните после да мислят за " техника ''
 • 4
  Lo
  lodos
  2 0
  10:11, 30 ное 2014
  Леле е ся вече още повече ме е яд че не учa в соуто

Хороскоп за 27.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
27 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
27 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
27 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
27 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
27 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
27 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
27 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
27 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
27 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
27 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
27 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
27 ное 2020
Последни новини