20 °C

СОУ прави стъпка в бъдещето за 24 500 лв

Кабинетите по английски език са едни от първите, ползващи иновативната техника. А изпитването на интерактивна бяла дъска - далеч по - приятно

Два проекта, на обща стойност 24 500 лв имат за цел да направят СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“, училище с учебно възпитателен процес от бъдещето. Те са по Национала програма „Информационно комуникативни технологии в училище“.

Първият от тях има за цел да обезпечи с необходимата техника кабинети по различни учебни предмети. Две стаи – едната за начален курс и една за по – големите ученици ще бъдат оборудвани с интерактивна бяла дъска, лаптоп и мултимедия. Със същия комплект техника ще бъде обзаведен и поне по един кабинет за всяко методическо обединение. В бъдеще, постепенно, така ще бъдат оборудвани всички класни стаи. В СОУ вече разполагат с някои от необходимите устройства, закупени със средства от собствения бюджет. Това не е първата стъпка в тази посока, но ръководството си е поставило за цел колкото е възможно по- скоро училището да стане модерното, иновативно, равняващо се на най – добрите училища в Европа. „Ползването на техника няма да изключи познатите ни хартиени учебници и тетрадките – казва директорът Чавдар Здравчев – по този начин ние искаме само да направим образователния процес по – интересен, да се доближим до света на децата, да използвам техните занимания за постигането на нашите образователни цели. Иновациите не заместват, а допълват използваните до сега методи“.

Стойността на проекта е 19 000 лв.

Другият проект е на стойност 5500 лв, с помощта на които ще бъде изградена Wi-Fi мрежа в цялото училище. На практика всичко това ще стане реалност до 5 декември. Идеен двигател е Таня Сребрева. На въпроса дали свободният достъп до Интернет няма да пречи на учебния процес, тя отговори уверено, че правилникът на училището не позволява безразборното сърфиране по време на час. „Ние не искаме да ограничаваме учениците, те и сега имат Интернeт, предоставен от мобилните оператори. Нашата цел е да ги научим как по най – добрия начин те да използват този вид комуникация“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  34
  345
  5 -3
  12:47, 27 ное 2014
  Интернет вече промени същонстта на образованието.В момента то е в преход.Бъдещето ще покаже какво ще е то след пет-десет години.
  Децата почти не се интересуват от правопис, защото има коректор, а и защо нещо трябва да се пише след като има копи-пейст.
  Интересува ги да са харесвани във фейса.Да има "пушек", музика за кеф и така до като може.Докога може, пак бъдещето ще покаже.Затова бъдещето е интересно.
 • 2
  Ss
  sss
  11 0
  14:23, 27 ное 2014
  Мога да кажа само едно браво!
 • 3
  Pr
  predator_1417202725
  2 -1
  21:23, 28 ное 2014
  И пак нищо няма да направят ... Как може да се хвърлят толкова пари на вятъра ... По-добре 1-во да оправят тоалетните после да мислят за " техника ''
 • 4
  Lo
  lodos
  2 0
  10:11, 30 ное 2014
  Леле е ся вече още повече ме е яд че не учa в соуто

Хороскоп за 29.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Постарайте се да наваксате пропуските в работата си и ще получите увереност за бъдещето си. Интимните връзки ще се задълбочават и скоро ще получите интересно предложение. Интересът към вас нараства и гледайте да не го проиграете хазартно. Други ще имат прозрения, които ще ги подтикнат да потърсят човека, с когото са се разделили.
29 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Зле понасяте ограниченията във всичките им проявления. Широко скроената ви природа се бунтува и това ви създава проблеми. Заявете претенциите си аргументирано и чак тогава ги отстоявайте. Но бъдете умерени и способни да правите компромиси. Намерете сили да се преборите със собствената си тревога, не я превръщайте в публично достояние.
29 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от вас ще продължат да се занимават със служебни въпроси, работата изисква да не я отлагате. Наред с това ще помислите за организацията и дисциплинираността на сътрудниците си/ако имате такива/. Не пренебрегвайте здравето си, има какво да направите, за да се поддържате в добра форма.
29 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Обърнете внимание на служебен въпрос, който крие зад себе си нечие двусмислено поведение. Предизвикайте откровен разговор и изяснете позициите си. Вие сигурно имате свои планове за вечерта, но е твърде възможно да ги промените, предвид новите обстоятелства. Не се натъжавайте, може би е за добро.
29 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Промени и осъществяване на желания, такива са перспективите пред част от вас. Има кой да се погрижи за душевният ви уют, а и не само за него. С нов тласък на енергия и вяра ще се устремите към нови предизвикателства. Това ще ви направи по-щедри към консервативно настроените около вас.
29 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви спокоен и приятен ден, изпълнен с добро настроение и ведри хора. В подобна атмосфера едва ли ще ви е трудно да си отпочинете и да се заредите с нови сили. Направете нещо лично за себе си, това ще ви подейства доста освежително.
29 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Подготовката за предстоящо събитие ви създава повече стрес, но сте на път да приключите с него. Неизвестните ще отпаднат и ще направят деня ви по-спокоен. Имате шанс да получите и повече от нещата, които искате, стига да сте направили необходимото за това. Не прибързвайте с изводите, за да не въздействате негативно на резултатите.
29 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не си създавайте излишни проблеми, поддавайки се на емоциите и желанието си да напътствате всеки за всичко. Повишената ви чувствителност се отразява на работата, взаимоотношенията и живота ви. Гледайте по-ведро на случващото се, осигурете си спокойствие и занимания, които ви носят удоволствие.
29 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Обнадеждаващи новини по делови въпроси ще зарадват мнозина от вас. Още по-приятни ще са те имайки предвид източника им. Ще имате възможност и да разрешите недоразумение с любимия човек. Хармонията в личният ви живот ще бъде възстановена.
29 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Решавайки последователно въпросите от ежедневието, ще спестите главоболия и противоречия с партньори и близки хора. Станете по-търпеливи в общуването си и по-малко да се стремете към показност в опита, информираността и значимостта си. В служебните си дела ще постигнете съгласие по спорен въпрос, отново, ако намерите верния тон.
29 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нечии постъпки ще ви подтикнат към действия, осигуряващи защита на интересите ви. С професионални задачи ще запълните по-голямата част от деня си. При добра организация времето ви ще стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
29 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Настроение ще ви носят както резултатите от делови преговори, така и добрите взаимоотношения с партньорите ви. Мислете за себе си, по-малко се преуморявайте и не прибързвайте в действията си. Онези, които търсят внимание ще се насладят на взаимност с човека до тях. Нуждаехте се от това
29 май 2020
Последни новини