Над 10 хиляди души на протеста на опозицията

Над 10 хиляди души участват в протестния митинг, организиран от опозиционните партии срещу управлението на тройната коалиция. В момента протестиращите се намират пред Народното събрание.

Точно в 13 ч няколко хиляди протестиращи, развявайки българския трибагреник и викайки „Оставка", тръгнаха от пилоните на НДК. Митинг-шествието премина по булевардите „Витоша" и „Патриарх Евтимий", улица „Раковска", булевард „Цар Освободител".

Точно в 13,35 ч пристигна пред Народното събрание, където митинг-шествието се сля с още няколко хиляди протестиращи. Пред сградата на парламента са се събрали над 10 хиляди души.

Държейки надпис „Обединена опозиция за предсрочни избори", Цветан Цветанов, Волен Сидеров, Пламен Юруков и Яне Янев също се включиха в протеста.

От Столичната община призовават участниците в митинга да спазват обществения ред и да не допускат конфликти с органите на реда. До момента няма нарушения на обществения ред, няма напрежение между органите на реда и протестиращите. Около 1500 полицаи да охраняват митинг-шествието и протеста пред парламента.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини