Малките бадминтонисти завоюваха 10 медала и спечелиха бас

С 10 медала се завърнаха бадминтонистите на клуб „Атлет“ от Държавното лично първенство за момичета и момчета до 11 години. Очаквано най-титулувана стана Михаела Чепишева, която завоюва злато на сингъл, в момичешка двойка заедно с Мирослава Петкова от Стара Загора и в смесена двойка със Станимир Терзиев. Злато има и за двойката момчета, където Станимир Терзиев игра заедно със старозагореца Явор Христов. Сребърните медали са за двойката Светослав Раев – Николай Давчев.

Злато за атлетите няма само в категорията момчета – единично. Там Станимир Терзиев остана трети, след като на полуфинал не успя да спечели нито един от 6-те мач бола, които си извоюва.

С бронз са и двойката момичета Нина Николова – Елеонора Иванова, които в полуфинал трябваше да се изправят срещу Михаела и партньорката ѝ.

Дебют в републиканскто първенство направиха и 7-годишните Александра Василева и Христо Костов, които дадоха заявка да покажат какво могат на „големите“ в най-близко бъдеще.

Калояна Налбантова, Елеонора Иванова и Нина Николова отпаднаха на четвърт финалите и се класираха между 6 и 8 място. В надпреварата се включиха още Цветана Попиванова, Георги Манчев и Борян Филев.

Треньорът им Илиян Кръстев разказа, че състезанието е било изключително тежко, защото вместо в 3 се е играло в 2 дни. Това, обаче, не е попречило на отбора да изконсумира спечеления с треньорите бас. Децата са били убедени, че ще вземат поне 10 медала и заложили в облог с треньорите почерпка. Като отговорни хора братя Кръстеви изпълниха обещанието си късно през нощта. 

Сега отборът се подготвя за следващото състезание - на 29 май в Нова Загора.

Теодора Кирякова

Треньорът предупреди: "Запомнете тези имена - Александра Василева и Христо Костов!"
Който се труди, печели... бас
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини