22 °C

Още един випуск зрелостници отлитна

СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ и ПГСС „Васил Левски“ изпратиха своите зрелостници. Денят,в който абитуриентите се разделят със своето училище винаги е бил специален и запомнящ се както за учениците, така и за техните учители. И тази година не беше по- различно.

По време на празничните ритуали зрелостниците бяха поздравени от директорите на училищата, техните класни ръководители и по- малките си съученици. Сълзи имаше в очите на всички – в едни от носталгия, в други от вълнение.

Букети от 39 балона полетяха в небето над СОУ. Абитуриентите ги подариха на класните си ръководители, като към всеки прикрепили посланието си към тях. Класните ги „освободиха“ така както си тръгват учениците им, а пожеланията останаха за тях. Директорът на гимназията подари на всеки от завършващите по две книги с пожелания да не забравят за хартиените носители на информация. Младежите и девойките си взеха „сбогом“ и с училищното знаме. През следващата година знаменосец ще бъде Момчил Момчилов, а асистентки – Нели Запрянова и Таня Йорданова.

 

 

 

 

 

 /снимки ДиСтудио/

 

 

В Професионалната гимназия тържеството започна с предаването на знамето. Там то беше поето от Денис Учерджиев, Теодора Янакиева и Антония Давчева.

След словото на директора Росица Генова 60 абитуриенти броиха възторжено от 1 до 12, а накрая се заловиха на празнично хоро. Специална изненада имаше за класната на 12 а – Севдалина Йорданова. Бъдещите икономисти бяха подготвили филм, посрещнат с много смях и сълзи.

След броени дни на всички дванадесетокласници им предстои полагане на държавни зрелостни изпити. Дни по- късно празнично облечени, с цветя и в добро настроение ще могат да изживеят приказните мигове на своя абитуриентски бал! На 23 май – учениците от ПГСС, а на 24 – от СОУ. Най честото пожелание в последните дни е да следват мечтите си, да покоряват върхове, да останат верни на себе си!

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Hi
  Hip-hopa mi e mnogo po-dobur ot hip-hop-a ti
  6 -1
  14:08, 16 май 2015
  На къде отлитат? Топлите странни?
 • 2
  Ци
  циця
  5 0
  00:18, 17 май 2015
  Честито на абитурентите!
  Е ще отлитат към дъждовните :D
 • 3
  Ка
  кацнал
  1 0
  11:38, 18 май 2015
  Дано отлетят където си искат. Даже ако искат може и да не отлетят. То не е задължително да искаш да отлетиш!
 • 4
  Ма
  майка
  0 0
  15:24, 19 май 2015
  Нека мечтите на тези деца не отлетят извън пределите на страната ни. Желая им добър попътен вятър по стъпките на живота.
Последни новини