8 °C

Още един випуск зрелостници отлитна

СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ и ПГСС „Васил Левски“ изпратиха своите зрелостници. Денят,в който абитуриентите се разделят със своето училище винаги е бил специален и запомнящ се както за учениците, така и за техните учители. И тази година не беше по- различно.

По време на празничните ритуали зрелостниците бяха поздравени от директорите на училищата, техните класни ръководители и по- малките си съученици. Сълзи имаше в очите на всички – в едни от носталгия, в други от вълнение.

Букети от 39 балона полетяха в небето над СОУ. Абитуриентите ги подариха на класните си ръководители, като към всеки прикрепили посланието си към тях. Класните ги „освободиха“ така както си тръгват учениците им, а пожеланията останаха за тях. Директорът на гимназията подари на всеки от завършващите по две книги с пожелания да не забравят за хартиените носители на информация. Младежите и девойките си взеха „сбогом“ и с училищното знаме. През следващата година знаменосец ще бъде Момчил Момчилов, а асистентки – Нели Запрянова и Таня Йорданова.

 

 

 

 

 

 /снимки ДиСтудио/

 

 

В Професионалната гимназия тържеството започна с предаването на знамето. Там то беше поето от Денис Учерджиев, Теодора Янакиева и Антония Давчева.

След словото на директора Росица Генова 60 абитуриенти броиха възторжено от 1 до 12, а накрая се заловиха на празнично хоро. Специална изненада имаше за класната на 12 а – Севдалина Йорданова. Бъдещите икономисти бяха подготвили филм, посрещнат с много смях и сълзи.

След броени дни на всички дванадесетокласници им предстои полагане на държавни зрелостни изпити. Дни по- късно празнично облечени, с цветя и в добро настроение ще могат да изживеят приказните мигове на своя абитуриентски бал! На 23 май – учениците от ПГСС, а на 24 – от СОУ. Най честото пожелание в последните дни е да следват мечтите си, да покоряват върхове, да останат верни на себе си!

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Hi
  Hip-hopa mi e mnogo po-dobur ot hip-hop-a ti
  6 -1
  14:08, 16 май 2015
  На къде отлитат? Топлите странни?
 • 2
  Ци
  циця
  5 0
  00:18, 17 май 2015
  Честито на абитурентите!
  Е ще отлитат към дъждовните :D
 • 3
  Ка
  кацнал
  1 0
  11:38, 18 май 2015
  Дано отлетят където си искат. Даже ако искат може и да не отлетят. То не е задължително да искаш да отлетиш!
 • 4
  Ма
  майка
  0 0
  15:24, 19 май 2015
  Нека мечтите на тези деца не отлетят извън пределите на страната ни. Желая им добър попътен вятър по стъпките на живота.

Хороскоп за 23.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
23 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не изпадайте в крайности, търсейки недостатъците на някой, който е сгрешил пред вас. На всеки може да се случи, включително и на вас. Споделете проблемите си с близък човек, това е един от начините да си помогнете, или приемете случващото се като нещо естествено и гледайте с повече оптимизъм. Основания за това няма да ви липсват.
23 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Благодарение на впечатляващата си комбинативност и новаторски идеи днес ще имате големи успехи. Впечатлявате хора, от които до голяма степен зависи бъдещото ви професионално развитие. Не спирайте да се стремите към по-доброто.
23 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Всичко, с което се захванете днес ще ви се отдава без каквито и да било трудности. Използвайте късмета си в положителна насока. Преценете добре шансовете си относно въпрос, който отдавна ви касае и не се колебайте да го решите колкото е възможно по-рано. Дори да се наложи да се противопоставите на нечие мнение, бъдете сигурни че ще си струва.
23 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Забелязвате грешките на околните и ви се иска да ги поправите, но не можете да сте навсякъде. Помислете с какво да изненадате любимия човек. Може да се получи нещо приятно. Близките ви очакват от вас повече и съвсем основателно. Не е трудно и не ги разочаровайте. Направете усилия и всички ще останат доволни.
23 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Решенията ви днес ще са подчинени на желанието ви да сте свободни и независими. Не допускайте да ви въвличат в спорове и конфликти, за да не съжалявате по-късно. Бъдете търпеливи към любимите си хора. Дайте им време за да постигнат намеренията си, не ги притеснявайте излишно.
23 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Способностите ви днес ще намерят добро поле за изява. На работното място бъдете по-въздържани, не споделяйте мнение, ако не го търсят и работете само с проверена информация. В противен случаи са възможни недоразумения. Ще се радвате на внимание и топли сърдечни отношения с любимите си хора.
23 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитието на събитията днес ще ви наложат да вземете бързо решение. Без да се притеснявате излишно ще работите и ще приключите в следобедните часове на деня. Приятните неща, за които сте мечтали ще ви привлекат с нова сила и ще им се посветите. Ще се радвате на общи преживявания с приятелите си.
23 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
23 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Доброто ви поведение и желание да сте полезни не остава скрито и на свой ред ще се радвате на внимание. Не съществува риск да бъдете отблъснати, напротив. Заедно ще пристъпите към осъществяване на обща задача, която ще внесе настроение и подобри финансите ви. Придобивки и реализации за много от вас.
23 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Срещи с неподходящи хора биха ви разколебали в намеренията ви. Подбирайте обкръжението си и не позволявайте на всеки, който е с понижено настроение да ви влияе негативно. В любовта развитията ще ви носят повече удовлетворение и ще ви правят активни. Обичани сте и вие на свой ред покажете привързаността си.
23 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Мнението ви по въпроси, отнасящи се до други хора запазете за себе си. Колкото по-малко правите оценки, толкова по-бързо ще вървите напред. Нещо повече, това ви поведение ще се отрази благоприятно на отношенията с околните и ще се ползвате с уважението им. Някой, който ви обича ще ви изненада приятно.
23 окт 2020
Последни новини