Ученици използваха английския си език по забавен и нестандартен начин

През миналата седмица СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ бе домакин на състезанието по английски език "Busy Bees", което на български език може да се преведе като „работливко“. Такова събитие се провежда за четвърта поредна година и всеки път става все по- забавно и интересно. В него участваха ученици от 4 до 7 клас от училището - домакин, ОУ" Св. Св. Кирил и Методий" и ОУ"Христо Ботев" -с. Градина, водени от техните учители по английски език – Анета Лозева, Гергана Петкова и Станка Ганчева
Учениците бяха разделени в две възрастови групи:
едната 4 – 5, а другата - 6 и 7 класове. Отборите се сформираха на случаен принцип. През четирите етапа на състезанието учениците трябваше да се справят със забавни и занимателни предизвикателства на английски език. Решаваха кръстословици. Влизаха в ролята на полицейски художници и по описание трябваше да нарисуват портрета на издирван престъпник. Докато слушаха песен на Риана трябваше да допълнят липсващи от текста думи. Накрая сглобяваха смислен текст от готови изречения. През цялото време децата се забавляваха и се учеха да работят в екип с познати и непознати съученици. Целта е не само да покажат знания по чужд език, но и да изявят лидерски умения, комуникативни и организационни способности.   Освен това, учениците се насърчават да използват английския език по забавен начин и да мислят нестандартно.

И тази година състезанието се проведе с подкрепата на Община Първомай и директора на поделение "Образование" Катя Николова, които осигуриха красивите грамоти, значки, знаменца и бонбони за всички!

Победители 4-5 клас
Виктория Иванова, Радослав Райков, Михаил Иванов, Петър Йорданов, Добромир Димов

Победители 6-7 клас
Ивелина Петкова, Петьо Иванов, Атанас Ицов, Пламен Копчев, Радослав Моллов

Теодора Кирякова 

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини