"Майката на годината" ошамари протестиращия си син в Балтимор (видео)

Видео запис на това как ядосана майка шамари и дърпа сина си, участващ в уличните безредици в Балтимор, стана хит в интернет и американските медии. Началникът на местната полиция я похвали, а социалните мрежи я нарекоха "майка на годината".

Кадрите са на балтиморския телевизионен канал WMAR. На тях се вижда как жената гони сина си от мястото на сблъсъците и му нарежда да "свали тази шибана маска" от лицето си.



Телевизионният канал CBS News съобщи, че това са Тоя Греъм и 16-годишният ѝ син Майкъл.

В разговор с телевизията Греъм споделя че започнала да го дърпа от тълпата, "защото не искам вечерта да ми го докарат като Фреди Грей" - 25-годишният чернокож мъж, заради чиято смърт в полицейски участък избухнаха безредиците.



От WMAR разказват, че майката видяла по телевизията репортаж, на който познала сина си сред младежите, замерящи полицията с камъни и бутилки и хукнала да го спре.

"Бих искал повече родители като нея да се погрижат за децата си тази вечер", каза полицейският шеф Антъни Батс. Градът е пълен с тежко въоръжена полиция и части на Националната гвардия, които наложиха полицейски час след 22 часа.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини