18 °C

Министерша ще нарежда на 27 април в Първомай

“Госпожа Министершата” на Пазарджишкия театър не е обичайният  комедиен спектакъл. В ролята на министершата Живка Попович ще видим Тодор Танчев. Участват още Любмила Даскалова, Калин Попов, Тодор Кайков, Гроздан Даскалов, Диана Досева, Симеон Гълъбов, Георги Керменски, Мира Янева, Детелина стойчева, Йоанна Микова. Тук хореографията също господства на сцената, редом с актьорското слово. Разбира се, не по същия начин, както Госпожа Министершата над Господин Министъра, но… Останалото ще разберете сами.

 Сюжетът не ни е непознат. Сблъсквали сме се и с Нушич, и с балканските нрави...“Министерша”  значи всъщност жена на министър. Това обаче съвсем не е достатъчно за госпожа Живка Попович. Самата тя иска да упражнява министерска власт. И го прави по най-безскрупулен, брутален и, разбира се, комичен начин. Това едва ли е било възможно само в родината на сръбския комедиограф Бранислав Нушич през първата половина на миналия век. Защото балканските нрави нито по време, нито по място се ограничават от географските граници. Кой ли и у нас не знае за дерибействащи началници и властващи началнически съпруги,  върволици от ходатаи и кандидати за доходни служби, шуробаджанащина и синекурни постове,  епически битки на внезапно нароили се роднини и приятели, които с лакти изместват един друг, така че в последна сметка истински изместен се оказва винаги Законът.

В комедията на Нушич на мястото на Вазовия министър Балтов и Ст. Л. Костовия Големанов действа жена. Действа по мъжки – със замах, решително и категорично. Затова и режисьорът на постановката е потърсил в актьорската трупа  крайно решение. Ролята на госпожа Попович се изпълнява от мъж.

Госпожа Министершата ще вилнее и в Първомай - на 27 април, от 19 часа на сцената на читалище "Св.св. Кирил и Методий". Билети - в библиотеката на читалището на цена от 6 и 5 лв. За ученически групи - 4 лв. 

 

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Постарайте се да наваксате пропуските в работата си и ще получите увереност за бъдещето си. Интимните връзки ще се задълбочават и скоро ще получите интересно предложение. Интересът към вас нараства и гледайте да не го проиграете хазартно. Други ще имат прозрения, които ще ги подтикнат да потърсят човека, с когото са се разделили.
29 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Зле понасяте ограниченията във всичките им проявления. Широко скроената ви природа се бунтува и това ви създава проблеми. Заявете претенциите си аргументирано и чак тогава ги отстоявайте. Но бъдете умерени и способни да правите компромиси. Намерете сили да се преборите със собствената си тревога, не я превръщайте в публично достояние.
29 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от вас ще продължат да се занимават със служебни въпроси, работата изисква да не я отлагате. Наред с това ще помислите за организацията и дисциплинираността на сътрудниците си/ако имате такива/. Не пренебрегвайте здравето си, има какво да направите, за да се поддържате в добра форма.
29 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Обърнете внимание на служебен въпрос, който крие зад себе си нечие двусмислено поведение. Предизвикайте откровен разговор и изяснете позициите си. Вие сигурно имате свои планове за вечерта, но е твърде възможно да ги промените, предвид новите обстоятелства. Не се натъжавайте, може би е за добро.
29 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Промени и осъществяване на желания, такива са перспективите пред част от вас. Има кой да се погрижи за душевният ви уют, а и не само за него. С нов тласък на енергия и вяра ще се устремите към нови предизвикателства. Това ще ви направи по-щедри към консервативно настроените около вас.
29 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви спокоен и приятен ден, изпълнен с добро настроение и ведри хора. В подобна атмосфера едва ли ще ви е трудно да си отпочинете и да се заредите с нови сили. Направете нещо лично за себе си, това ще ви подейства доста освежително.
29 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Подготовката за предстоящо събитие ви създава повече стрес, но сте на път да приключите с него. Неизвестните ще отпаднат и ще направят деня ви по-спокоен. Имате шанс да получите и повече от нещата, които искате, стига да сте направили необходимото за това. Не прибързвайте с изводите, за да не въздействате негативно на резултатите.
29 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не си създавайте излишни проблеми, поддавайки се на емоциите и желанието си да напътствате всеки за всичко. Повишената ви чувствителност се отразява на работата, взаимоотношенията и живота ви. Гледайте по-ведро на случващото се, осигурете си спокойствие и занимания, които ви носят удоволствие.
29 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Обнадеждаващи новини по делови въпроси ще зарадват мнозина от вас. Още по-приятни ще са те имайки предвид източника им. Ще имате възможност и да разрешите недоразумение с любимия човек. Хармонията в личният ви живот ще бъде възстановена.
29 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Решавайки последователно въпросите от ежедневието, ще спестите главоболия и противоречия с партньори и близки хора. Станете по-търпеливи в общуването си и по-малко да се стремете към показност в опита, информираността и значимостта си. В служебните си дела ще постигнете съгласие по спорен въпрос, отново, ако намерите верния тон.
29 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нечии постъпки ще ви подтикнат към действия, осигуряващи защита на интересите ви. С професионални задачи ще запълните по-голямата част от деня си. При добра организация времето ви ще стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
29 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Настроение ще ви носят както резултатите от делови преговори, така и добрите взаимоотношения с партньорите ви. Мислете за себе си, по-малко се преуморявайте и не прибързвайте в действията си. Онези, които търсят внимание ще се насладят на взаимност с човека до тях. Нуждаехте се от това
29 май 2020
Последни новини