Хотелът убиец остави 12 сираци. Преглед на печата

 

„24 часа”: Синдиците на КТБ развалят сделка за 500 000 евро

Двамата синдици на КТБ Лазар Илиев и Росен Ангелчев вече са поискали от съда да бъде развалено прихващане между депозит и кредит от 500 хил. евро.

Това е записано в доклада им, обявен на сайта на гаранционния фонд.

Законът задължи временните синдици да се отчитат всяка седмица. От представената информация не става ясно кои са контрагентите на сделката, тъй като също по закон синдиците нямат право да обявяват в отчетите си имена на фирми и други данни, тъй като те са банкова и търговска тайна. От отчета на синдиците се разбира, че в момента текат анализи по прихващания за общо 200 млн. лв., за които са подадени заявления след датата на отнемане на лиценза на КТБ.

„Стандарт”: Хотелът убиец остави 12 сираци

Малко след полунощ на Разпети петък приключи акцията по издирването на затрупаните работници след срутването на хотел "Вероника" в комплекса "Слънчев ден" край Варна. Бяха намерени един след друг мъртви и до неузнаваемост премазани от тоновете бетон и арматура Йосиф Бисеров на 33 години, най-младият Манол Райчев на 28 години и Тодор Василев на 46 години от Девня. С тях жертвите на хотела убиец стават четири, след като непосредствено след фаталния инцидент в сряда след 18 ч беше открит мъртъв Борислав Асенов. Общо 12 деца сираци оставят мъжете, които за 20 лева допълнителен надник отидоха курбан. Кмете, помогнете ни, молиха се онази нощ на Иван Портних близките им, след като угасна и последната надежда да се намерят признаци на живот сред руините. Засега няма задържани и арестувани за трагичния инцидент.

„Труд”: Благодатният огън идва тази вечер, трима духовници го носят от Ерусалим

Ловчанският митрополит Гавриил ще донесе от Ерусалим благодатния огън за Великден тази вечер. Владиката ще лети с правителствения фалкон и ще кацне на летище София заедно с трима духовници.

Самолетът на властта, който бе спрян от летене заради авария с колесника, е в изправност. Фалконът бе даден на Българската православна църква със специално разрешение от премиера Бойко Борисов със заръка старците да се помолят за България на святото място

„Монитор”: Билкарската мафия върти 60 млн. лева

Билкарската мафия у нас върти 60 млн. лева годишно от бране, изкупуване и продажба на билки. Това показва проучване на „Монитор” сред едни от най-големите официални търговци на този вид стока у нас, които са ощетявани от хората, работещи предимно в сивия сектор.

Официалните данни показват, че по документи фирмите докарват до 20 млн. лв. оборот на хартия. До внасяне на на данъци в хазната обаче почти никога не се стига, тъй като търговците често декларират че стоката излиза зад граница и ще бъде обложена в другата страна. Най-често това са страни от ЕС, с които имаме спогодба за избягване на двойно данъчно облагане. Според търговците циганската мафия е изцяло в нелегалност и държавата губи стотици хиляди левове годишно, тъй като тези берачи и изкупвачи не са регистрирани и не декларират целия обем на дейността си. Освен това ромите работели в пълен разрез с всички правила.

 

„Новинар”: Наш хакер, обрал Бил Гейтс, арестуван във Филипините

Властите във Филипините арестуваха 32-годишния българин Константин Симеонов Кавръков по обвинения в извършване на киберпрестъпления, включително кражба на хиляди долари от банковата сметка на основателя на "Майкрософт" и смятан за най-богат човек в света Бил Гейтс, предадоха няколко електронни сайта от Филипините.

Кавръков е бил задържан около 9 ч снощи, когато се опитал да изтегли пари с подправени кредитни карти от банкомат на банка PS на централна улица в град Кесон сити.

У него били намерени няколко кредитни карти, принадлежащи на различни лица, празна (ненадписана) кредитна карта, машинни квитанции за теглени суми, мобилен телефон и 76 000 филипински песо (около 1700 долара). По данни на различни правоохранителни служби Кавръков е член на "Българската суперхакерска група" от 2004 г., отбелязва сайтът rappler.com, цитиран от novini.bg.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини