Един куп бронзови медали завоюваха най-младите таланти на Атлет

7 медала донесоха бадминтонистите от клуб „Атлет“ от турнира „Млади таланти“, проведен в Севлиево. Един от тях е сребърен – на Станимир Терзиев от участието му в двойка с Явор Христов от Стара Загора. Всички останали отличия са бронзови. „Можехме да имаме и два златни медала – сподели треньорът Илиян Кръстев – ако бяхме оставили Михаела Чепишева да играе във нейната възрастова група – до 11 години на сингъл и в двойка. Като треньори, обаче, взехме решение, че за нея този турнир е подходящ момент да трупа опит. Затова я оставихме да се състезава с 13-годишните. И тя не ни разочарова – показа голям напредък, съвсем малко не ѝ достигна да вземе медал“.

При момчетата до 11 години Станимир Терзиев и Светослав Раев завоюваха бронзови медали, като след много оспорвани срещи загубиха полуфиналите си. За съжаление Светльо допусна пореден обрат и затова с него трябва да се работи повече за стабилност и увереност. При момичетата, в отсъствието на Михаела в групата на 11-годишните, 9-годишната Калояна Налбантова също завоюва бронз. На трето място тя остана и в двойка с дебютантката Цветина Попиванова. С бронзов медал е и Нина Николова, която загуби в контрагейм полуфинала. Елеонора Иванова остана без медал, след като по жребий се падна срещу бъдещата шампионка. Най-добрата двойка от клуб „Атлет“ при момчетата Станимир Терзиев – Светослав Раев останаха трети, но пред тях стои задачата на шампионата да се борят за злато.

Участие в турнира взе и 6-годишният Христо Костов. Той е голямата надежда на клуба. Показа много хъс и борбеност и стана любимец на всички трньори.

На турнира в Севлиево взеха участие всички най – добри състезатели до 11 и до 13 години в страната.

Двамата треньори Красимир и илин Крътеви в момента се подготвят за епубликанското първенство за мъж, което ще сепроведе на 1 април.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини