Вандали разбиха прозорец на магазин

С бирена бутилка около 1 часа през нощта е разбит прозорецът на магазин в кв. Дебър. Вътре не е проникнато и няма открадната стока или пари, но вандалската проява не е изолирана. В съседна сграда неотдавна също е била чупена витрина, но е имало и кражба. Тази нощ не се е стигнало до по-големи загуби за собствениците, защото своевременно са се намесили служителите на СОТ.

Продавачките от двата магазина разказват, че не разчитат на полицията, защото нанесените щети са малки, според органите на реда. Много по – страшен е стресът, който са преживели и загубата на време за поправка на счупените стъкла.

Според жените проявата е извършена от деца или младежи, които често пият необезпокоявани на вечерни сбирки в съседство с магазините.

Пострадалата от снощи собственичка на магазин каза, че няма доверие в полицията и няма да съобщи за случилото се. Тя ще разчита на СОТ и в бъдеще. Според нея е имало и други случаи на вандализъм и проблемът трябва да се реши кардинално, а не за всеки отделна проява.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини