19 °C

Мостът над Марица води към все по-голям ужас

Читатели на parvomаi.net сигнализират за покъртителното състояние на моста над Марица. Това не е новина и всички знаем, че, ако той бъде затворен, преминаването от Първомай до Градина ще става през село Поповица. Вече е утвърдена практиката след публикации в сайта да бъдат вземани мерки за обезопасяване на съоръжението. За сега - „пълнене на дупки в дъжда“, а от 23 февруари 2015 година – ограничаване на движението на превозни средства над 12 т.

Според градските легенди, връзката между Градина и Първомай е на достолепната възраст от 81г. Преди това хора, животни и каруци са преминавали реката с каяци. По покана на народен представител от село Градина, гостува цар Борис. Самият той става свидетел на риска, който поемат поданиците му, при ежедневното преминаване на Марица. В онези години тя е била значително по-пълноводна и бурна от сега. Връщайки се в София, царят дава нареждане да бъде построен мостът. Годината е 1934. По времето на Втората световна война германците укрепват съоръжението. То е уязвимо поради значителната близост на града ни до летище Крумово и опасността мостът да бъде засегнат от бомбардировки.

50 години по-късно – 1993 г. в община Първомай е получено писмо, с което немската страна уведомява, че гаранцията на съоръжението е изтекла и трябва да бъде направен ремонт. По това време кмет е Петър Ганев. Той разпорежда металните греди на моста да бъдат подменени с нови, старите се използват за кофраж, налята е бетонна плоча и положена нова асфалтова настилка. Оттогава основен ремонт не е правен.

Към днешна дата, не използваме каяци за преминаването на съоръжението, но може би изпитваме същия ужас като царя. Добрите намерения на МРРБ и Агенция „ Пътна инфраструктура“ да се построи нов мост, са почти като тези, които покриват пътя към ада. Преминаващите оттам се молят да не се стига до тежък инцидент с отнети човешки животи и това да е поводът за предприети действия.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Постарайте се да наваксате пропуските в работата си и ще получите увереност за бъдещето си. Интимните връзки ще се задълбочават и скоро ще получите интересно предложение. Интересът към вас нараства и гледайте да не го проиграете хазартно. Други ще имат прозрения, които ще ги подтикнат да потърсят човека, с когото са се разделили.
29 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Зле понасяте ограниченията във всичките им проявления. Широко скроената ви природа се бунтува и това ви създава проблеми. Заявете претенциите си аргументирано и чак тогава ги отстоявайте. Но бъдете умерени и способни да правите компромиси. Намерете сили да се преборите със собствената си тревога, не я превръщайте в публично достояние.
29 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от вас ще продължат да се занимават със служебни въпроси, работата изисква да не я отлагате. Наред с това ще помислите за организацията и дисциплинираността на сътрудниците си/ако имате такива/. Не пренебрегвайте здравето си, има какво да направите, за да се поддържате в добра форма.
29 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Обърнете внимание на служебен въпрос, който крие зад себе си нечие двусмислено поведение. Предизвикайте откровен разговор и изяснете позициите си. Вие сигурно имате свои планове за вечерта, но е твърде възможно да ги промените, предвид новите обстоятелства. Не се натъжавайте, може би е за добро.
29 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Промени и осъществяване на желания, такива са перспективите пред част от вас. Има кой да се погрижи за душевният ви уют, а и не само за него. С нов тласък на енергия и вяра ще се устремите към нови предизвикателства. Това ще ви направи по-щедри към консервативно настроените около вас.
29 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви спокоен и приятен ден, изпълнен с добро настроение и ведри хора. В подобна атмосфера едва ли ще ви е трудно да си отпочинете и да се заредите с нови сили. Направете нещо лично за себе си, това ще ви подейства доста освежително.
29 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Подготовката за предстоящо събитие ви създава повече стрес, но сте на път да приключите с него. Неизвестните ще отпаднат и ще направят деня ви по-спокоен. Имате шанс да получите и повече от нещата, които искате, стига да сте направили необходимото за това. Не прибързвайте с изводите, за да не въздействате негативно на резултатите.
29 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не си създавайте излишни проблеми, поддавайки се на емоциите и желанието си да напътствате всеки за всичко. Повишената ви чувствителност се отразява на работата, взаимоотношенията и живота ви. Гледайте по-ведро на случващото се, осигурете си спокойствие и занимания, които ви носят удоволствие.
29 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Обнадеждаващи новини по делови въпроси ще зарадват мнозина от вас. Още по-приятни ще са те имайки предвид източника им. Ще имате възможност и да разрешите недоразумение с любимия човек. Хармонията в личният ви живот ще бъде възстановена.
29 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Решавайки последователно въпросите от ежедневието, ще спестите главоболия и противоречия с партньори и близки хора. Станете по-търпеливи в общуването си и по-малко да се стремете към показност в опита, информираността и значимостта си. В служебните си дела ще постигнете съгласие по спорен въпрос, отново, ако намерите верния тон.
29 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нечии постъпки ще ви подтикнат към действия, осигуряващи защита на интересите ви. С професионални задачи ще запълните по-голямата част от деня си. При добра организация времето ви ще стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
29 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Настроение ще ви носят както резултатите от делови преговори, така и добрите взаимоотношения с партньорите ви. Мислете за себе си, по-малко се преуморявайте и не прибързвайте в действията си. Онези, които търсят внимание ще се насладят на взаимност с човека до тях. Нуждаехте се от това
29 май 2020
Последни новини