"Пасмантерията" произвежда отличителните знаци за войска и полиция

Инж. Марин Маринов

ИСКРА ООД е пред подписване на договор с МВР, по спечелена Обществена поръчка за украса на униформени облекла. Новите емблеми и кокарди за полицията ще бъдат произведени в Първомай, във фирмата, позната в града като "Пасмантерията". Това стана ясно на предвеликденското събрание на работещите във фирмата. Управителят на фирмата инж. Марин Маринов продължи традицията да дава отчет пред подчинените си за свършеното и предстоящото, както правеше и предшественика му Стойчо Шапатов. Новият шеф спази и още една установена традиция - покани местните медии да отразят тази информация.

В „Искра“ продължава ежедневна работа по внедряването на нови артикули за специални и предпази военни облекла за отбранителната ни промишленост, както и технически артикули със специално предназначение. В момента се изпълнява поръчка към Министерство на Отбраната за изработване на пагони за униформени облекла за сержантски, офицерски и генералски състав, на обща стойност 32000 лв.

Очакванията са за активизиране на партньорите - големи шивашки фирми, заради новите сезонни колекции облекла, както и партньорите в областта на техническия текстил. Обсъжда се възможности за кандидатстване по новите Оперативни програми, подкрепени с евро финансиране - ОП„Енергийна ефективност” и ОП „Безопасни условия на труд”. Изпълнението на проектите от миналата година е направило фирмата търсена от няколко големи телевизии. БНТ, БТВ, Нова, news7 са подготвили репортажи за усвояването на евросредства.

Искра“ се готви да работи с внесени от Далечния изток суровини. Малайзия и Индия ще захранват местното производство, като това би довело до снижаване на цената на произведените продукти. Извършените проби са с положителен резултат, предстоят и други проверки.

Инж. Маринов призова към максимално ограничаване на производствените разходи.

В същото време ръководството е одобрило инвестиционна програма за 2015г. на стойност 147000 лв., изцяло финансирана със собствени средства. Тези пари ще бъдат инвестирани в цеховете и в нова компютърна система.

Информацията завърши с добрата новина, че в чест на предстоящите празници, всички работещи във фирмата ще получат премия в нето размер 150 лв. и ваучери за храна на стойност 60 лв. С малко допълнително възнаграждение бяха зарадвани и 11-те работещи по програма за временна заетост. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини