19 °C

"Пасмантерията" произвежда отличителните знаци за войска и полиция

Инж. Марин Маринов

ИСКРА ООД е пред подписване на договор с МВР, по спечелена Обществена поръчка за украса на униформени облекла. Новите емблеми и кокарди за полицията ще бъдат произведени в Първомай, във фирмата, позната в града като "Пасмантерията". Това стана ясно на предвеликденското събрание на работещите във фирмата. Управителят на фирмата инж. Марин Маринов продължи традицията да дава отчет пред подчинените си за свършеното и предстоящото, както правеше и предшественика му Стойчо Шапатов. Новият шеф спази и още една установена традиция - покани местните медии да отразят тази информация.

В „Искра“ продължава ежедневна работа по внедряването на нови артикули за специални и предпази военни облекла за отбранителната ни промишленост, както и технически артикули със специално предназначение. В момента се изпълнява поръчка към Министерство на Отбраната за изработване на пагони за униформени облекла за сержантски, офицерски и генералски състав, на обща стойност 32000 лв.

Очакванията са за активизиране на партньорите - големи шивашки фирми, заради новите сезонни колекции облекла, както и партньорите в областта на техническия текстил. Обсъжда се възможности за кандидатстване по новите Оперативни програми, подкрепени с евро финансиране - ОП„Енергийна ефективност” и ОП „Безопасни условия на труд”. Изпълнението на проектите от миналата година е направило фирмата търсена от няколко големи телевизии. БНТ, БТВ, Нова, news7 са подготвили репортажи за усвояването на евросредства.

Искра“ се готви да работи с внесени от Далечния изток суровини. Малайзия и Индия ще захранват местното производство, като това би довело до снижаване на цената на произведените продукти. Извършените проби са с положителен резултат, предстоят и други проверки.

Инж. Маринов призова към максимално ограничаване на производствените разходи.

В същото време ръководството е одобрило инвестиционна програма за 2015г. на стойност 147000 лв., изцяло финансирана със собствени средства. Тези пари ще бъдат инвестирани в цеховете и в нова компютърна система.

Информацията завърши с добрата новина, че в чест на предстоящите празници, всички работещи във фирмата ще получат премия в нето размер 150 лв. и ваучери за храна на стойност 60 лв. С малко допълнително възнаграждение бяха зарадвани и 11-те работещи по програма за временна заетост. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се огъвайте и по-никакъв начин не отстъпвайте пред опонентите си. Ще се опитат да ви навредят, но нека това ви амбицира за успех на всяка цена. Звездите ще ви подкрепят. Успех.
27 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Служебен, семеен или обществен ангажимент ще ви направи по-дейни, предвид важността на събитието за вас. Ще се погрижите за детайлите, изключвайки случайността и ще насърчите всяка чужда активност в подкрепа на общата цел. Любовта ви дава сили, не я загърбвайте в името уж на по-важни неща.
27 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дипломатичността при деловите ви контакти днес ще е особено ползотворна. Умело избягвате конфликтите и се справяте чудесно с непредвидените пречки. Не се натоварвайте излишно с проблемите на околните и без тях имате достатъчно грижи.
27 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Изпитвате известни колебания относно работата си днес. Най-добре ще е ако се постараете да работите съвместно със свои колеги и не поемате всичката отговорност върху себе си. Стараете се всичко да бъде направено добре, но и хабите доста енергия за странични неща. Обърнете повече внимание на любимия човек, който има нужда от съвета ви по важен въпрос.
27 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
27 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви трудности, изискващи голяма концентрация. Имате предостатъчно сили, за да се справите успешно с предизвикателствата на днешния ден. Не унивайте, притежавате изключителни качества и просто трябва да проявите малко воля. Любимият човек ще ви бъде солидна опора в критична ситуация.
27 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Много задачи очакват вниманието ви и не без усилия ще ви се отдава да бъдете навсякъде, където имат нужда от вас. Забързани, но с приятно излъчване, ще успявате да сте актуални и желани. Любовни трепети ще направят вечерта ви вълнуваща, ще наситят атмосферата с нежност и топлина.
27 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Подготвени сте за промените, които навлизат и без особено натоварване ще се справите със задачите си. Бързото развитие на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. С тяхна помощ ще постигнете целта си и с това ще направите живота си по-добър.
27 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
На работното място ще изпъкнете с чувството си за ред. Съществува вероятност да отегчите околните, за това не преигравайте. Станете по-земни и достъпни, така ще обедините около себе си и другите, а и успехите ви няма да закъснеят. Любовните ви увлечения ще станат достояние на повече хора, и ако това ви притеснява, бъдете по-дискретни.
27 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добре очаквания, които ще станат факт благодарение на упоритата ви работа и желание да успеете. В подкрепа на това говори и засиления интерес на други хора към вас. Популярността ласкае самочувствието, но и задължава. Приведете в ред документацията си, предстоят проверки от различни служби.
27 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Обновената ви база данни ще подпомогне значително днешните ви действия. В угода на интересите си ще потърсите и подходящите хора, с които да приключите в срок делата си. Ако сте акуратни и се възползвате елегантно, ще подобрите самочувствието и финансите си. Други ще решават неотложни въпроси, свързани с образование, пътуване или жилищно кредитиране.
27 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще намерите начин да промените нещата в живота си, които ви пречат да се развивате пълноценно. Дори това да ви коства нечие неодобрение, водете се от вътрешния си глас и следвайте сърцето си. Това ще ви помогне бързо да напреднете. Ако ви липсват удобство и уют ще можете да си ги създадете без особени усилия.
27 окт 2020
Последни новини