19 °C

"Пасмантерията" произвежда отличителните знаци за войска и полиция

Инж. Марин Маринов

ИСКРА ООД е пред подписване на договор с МВР, по спечелена Обществена поръчка за украса на униформени облекла. Новите емблеми и кокарди за полицията ще бъдат произведени в Първомай, във фирмата, позната в града като "Пасмантерията". Това стана ясно на предвеликденското събрание на работещите във фирмата. Управителят на фирмата инж. Марин Маринов продължи традицията да дава отчет пред подчинените си за свършеното и предстоящото, както правеше и предшественика му Стойчо Шапатов. Новият шеф спази и още една установена традиция - покани местните медии да отразят тази информация.

В „Искра“ продължава ежедневна работа по внедряването на нови артикули за специални и предпази военни облекла за отбранителната ни промишленост, както и технически артикули със специално предназначение. В момента се изпълнява поръчка към Министерство на Отбраната за изработване на пагони за униформени облекла за сержантски, офицерски и генералски състав, на обща стойност 32000 лв.

Очакванията са за активизиране на партньорите - големи шивашки фирми, заради новите сезонни колекции облекла, както и партньорите в областта на техническия текстил. Обсъжда се възможности за кандидатстване по новите Оперативни програми, подкрепени с евро финансиране - ОП„Енергийна ефективност” и ОП „Безопасни условия на труд”. Изпълнението на проектите от миналата година е направило фирмата търсена от няколко големи телевизии. БНТ, БТВ, Нова, news7 са подготвили репортажи за усвояването на евросредства.

Искра“ се готви да работи с внесени от Далечния изток суровини. Малайзия и Индия ще захранват местното производство, като това би довело до снижаване на цената на произведените продукти. Извършените проби са с положителен резултат, предстоят и други проверки.

Инж. Маринов призова към максимално ограничаване на производствените разходи.

В същото време ръководството е одобрило инвестиционна програма за 2015г. на стойност 147000 лв., изцяло финансирана със собствени средства. Тези пари ще бъдат инвестирани в цеховете и в нова компютърна система.

Информацията завърши с добрата новина, че в чест на предстоящите празници, всички работещи във фирмата ще получат премия в нето размер 150 лв. и ваучери за храна на стойност 60 лв. С малко допълнително възнаграждение бяха зарадвани и 11-те работещи по програма за временна заетост. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Промените около вас могат да ви създадат напрежение и да станете по-малко решителни. Не се притеснявайте, с помощта на колеги и приятели бързо ще се справите с възникващите проблеми и ще продължите напред. Новости от интимен характер ще зарадват някои от вас. Финансови придобивки.
04 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес сте в обичайното си енергично състояние и не пестите усилията си в нито една част от работата си. Стараете се всичко, с което се заемете да бъде свършено по най-добрия начин и наистина ще успеете да го постигнете. Имате интересни идеи относно нововъведенията на работното си място, но най-добре ще е да ги обсъдите подробно с хората, с които работите.
04 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Анализирайки обстоятелствата около вас, ще откриете решение на проблемите си. Изискват се навременни действия, за да подобрите условията на работа и живот, както и отношенията си с партньора. Не чакайте друг да прояви активност, вместо вас. Вземете се в ръце и действайте.
04 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Разпределете времето си така, че да ви стигне и за работата, която имате, и за общуване с близки хора. Ще получите ценна информация, които до голяма степен ще улеснят задачите ви и ще ви направи водещи в проекта ви, стига да не я пренебрегнете. Доверието ви е оценено и се връща многократно.
04 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Радвате се на разбирателство навсякъде около вас днес, което ви дава възможност да изпълните намеренията, които имате без да ви пречат излишно. Съобразявате се с желанието на свой близък, въпреки че това не е влизало в плановете ви за днес. Опитайте се на си починете вечерта, ще се получи добре ако организирате нещо съвместно със свои приятели.
04 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Без да стоите в нечия сянка ще покажете истинските си възможности днес. Успешно ще се включите в благотворителна акция и без да изтъквате заслугите си, ще работите в името на хуманността. Ако оцените това, което имате ще се чувствате щастливи. И е така, постиженията ви са безспорни, но предстои да извървите още.
04 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
На работното място ще навлизат нови тенденции. Това ще ви накара да потърсите и нови източници на информация и пътищата за реализацията им. Посоката на мислите ви ще се пренесе и в личният ви живот и с нов подход ще създавате връзки, и ще влизате в обвързващи ви договорености. Събитията ще се развиват ускорено, но не се плашете. Имате достатъчно прозорлив поглед и ще съумеете да направите най-доброто, на което сте способни.
04 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри намерения да приключите делова задача и това допълнително ще ви мотивира да й се посветите и днес. Ще си осигурите нужните ви средства и ще планирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора.
04 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще научите факти, които ще променят отношението ви към колеги или делови партньори и това ще ви подтикне към самостоятелни действия. Старателно си вършете работата и не се взирайте в несъвършенствата на другите, за да не загубите от силата си. По-малко забележки и критики, от тях няма да станете по-доволни, напротив.
04 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при контактите си с търговци и при каквото и да е боравене с пари. Вероятността днес да се опитат да ви измамят със значителна сума е доста голяма. Привлекателна за вас личност от противоположния пол откликва на опитите ви за сближаване. На верен път сте и съвсем скоро ще се радвате на пълен успех в тази насока.
04 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хората, които споделят идеите ви ще реализирате поредния си проект, постигайки най-доброто до тук. Успехът ви ще се отрази на финансите и самочувствието, както и на взаимоотношенията ви с околния свят. Други ще се посветят на любими неща, в които влагат сърцето си.
04 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще можете да свършите планираната си за днес работа. Нямате причини за притеснения и успешно ще се реализирате. Околните ще ви търсят за съвет и емоционална подкрепа. В личен план ще трябва да положите повече усилия, ако желаете да запазите интереса, на някой към вас.
04 авг 2020
Последни новини