10 °C

Д-р Бойлова поздрави колегите си за Деня на здравния работник

Д-р Румяна Бойлова – управител на Медицински център I и МБАЛ – Първомай каза, че тя и медицинският персонал на двете общински дружества посрещат професионалния си празник спокойни.

„На много места частни и общински болници са в стачна готовност заради новия начин на плащане – сподели Бойлова – но тук сме спокойни. Вярно е, че и нашият бюджет е орязан с 10%, но се справяме очакваме актуализация на бюджета.

В началото на годината болницата е подписала новия договор със Здравна каса. МБАЛ – Първомай е запазва II ниво на компетентност на медицински специалности. Запазени са и всички обслужвани до сега пътеки. На последната си сесия Общински съвет разреши двете медицински дружества да получат по ½ право на собственост върху физиотерапевтична апаратура, което би позволило тя да бъде използвана по – пълноценно и би отворило възможност за нова дейност в болницата. През последните месеци МБАЛ – Първомай обслужва и пациенти от Чирпан, тъй като там болницата е с по – ниско ниво. Решени са проблемите с кадрите и отделенията са напълно окомплектовани. Към настоящият момент дружествата нямат задължения и са с добра печалба. Точният отчет ще бъде ясен до края на април, когато ще бъде разгледан и от местния парламент.

Добри са изгледите за спечелване на финансиране за ремонт на сградите от различни евро програми.

В деня на здравния работник д-р Бойлова се обърна към медицинските работници:

Приемете искрени поздравления и пожелания за здраве и успехи в призванието, отредено на нашата професия. Празникът на най-хуманния човешки труд е повод да засвидетелствам уважение и признателност за професионализма, с който работите и съпричастността Ви към нашите пациенти.“

Ние се присъединяваме към пожеланията на д-р Бойлова с благодарност за надеждата, за вниманието, за благородството и морала, които влагате в работата си и с известно неудобство от това, че понякога не оценяваме загрижеността ви и положените усилия. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини