Започна реализацията на дългоочакван проект за ремонт на болницата

Изображение 1 от 2

    Днес беше поставено началото на реализирането на проект „Повишаване на енергийната ефективност чрез саниране на покрив, фасади, изграждане на отоплителната инсталация и осветление“ в Многопрофилна болница Първомай, която е изцяло общинско дружество.

    Проектът е финансиран от Националния доверителен екофонд в размер на 600000 с ДДС и съфинансиран от Община Първомай в размер на още  20%. Разработен преди няколко години, проектът получи одобрение и финансиране едва през 2022 г., а добрата новина дойде в навечерието на Деня на здравния работник - 7 април. Днес, ден преди Деня на Св. Иван Рилски, започва реализацията му.

    Срокът за изпълнението му е 100 дни и включва външно саниране, подмяна на отоплителната инсталация, извършване ремонт на покрива и поставянето на слънчеви термопанели за затопляне на вода.

    Началото на ремонта беше поставено тържествено и благословено от отец Станимир Станчев с водосвет. На тържеството присъстваха представители на НДЕФ, изпълните, надзорници, както и представители на местната власт – кмета Николай Митков, заместниците му, председателя на ОбС Христо Вълчев, управителя на болничното заведение д-р Румяна Бойловаи много здравни работници и служители.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини