Подготвя се конкурс за управител на болницата

Изтича тригодишният договор, с който управлението на МБАЛ – Първомай бе възложено на д-р Румяна Бойлова и в съответствие със закона и наредбите предстои процедура по избор на управител. Болницата е изцяло общинска собственост и затова Общинският съвет трябва да вземе решение за откриване на процедурата.

Конкурсът и изискванията към кандидатите се обсъждат по време на заседанията на постоянните комисии към ОбС и ще бъдат гласувани на редовната сесия на 31 октомври.

Според проектопредложението на ресорния зам.-кмет Радослава Ставрева конкурсът ще премине през 3 етапа: Предварителна проверка по документи; Писмена част, която представя бизнес-програма; Интервю с кандидата.

Предварителните изисквания към кандидатите включват това да са български граждани; да са "магистри" по медицина, съответно дентална медицина, и с квалификация по здравен мениджмънт или "магистър" по икономика и управление ; Да има не по-малко от пет години професионален опит в областта; 4. да не са поставени под запрещение и др.

Тъй като д-р Бойлова е управител и на Медицински център-1, тя ще отстъпи поста си там до провеждането на друг конкурс за управлението му. Предложението на Радослава Ставрева е  д-р Елена Коларова. То също ще бъде гласувано на редовната сесия.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини