Предстои приемането на Новия Общ устройствен план на общината

Обшински съвет Първомай ще одобри  окончателния проект на Общ устройствен план на община Първомай, в едно с правилата и нормативите за неговото прилагане, на предстоящото си редовно заседание на 31 октомври 2022 г.

За създаването на ОУП е  проведена открита процедура по Закона за Обществените поръчки и е възложено на проектантски екип на фирма "Ерта Консулт" ЕООД гр.София. Финансирането на проекта, е подпомогнато със средства от държавния бюджет

Предварителният проект на ОУП е предаден на общината с писмо от 19.11.2018г.

На 07.12.2020 г. е проведено обществено обсъждане на ОУП на община Първомай, а скоро след това се получава и положителна еколкогична оценка от  от РИОСВ.

По окончателния проект е издадено положително становище от Министерството на културата на 14.03.2022г. На 05.07.2021г. е проведено разширено заседание на Общински експертен съвет по устройство на територията (ЕСУТ), на което са поканени всички заинтересовани страни. Предварителният проект на ОУП на община Първомай е приет за окончателен с протокол 05.07.2021г.

След ободряването и публикуването на ОУП в Държавен вестник, кметът на община Първомай ще трябва да представя ежегоден доклад за изпълнението на ОУП в неговия обхват и предложения за изменението му, ако такива се налагат.

Окончателният вариант може да бъде разгледан в стая 214.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини