Печалба над 215 000 лв. имат двете общински медицински дружества

Печалбата на  „МБАЛ-Първомай“ ЕООД за 2021 г. е в размер на 200 847 лв. , а на „Медицински център I – Първомай“ ЕООД е в размер на 15 017 лв. Това са данните, посочени в Годишния финансов отчет на двете дружества.

И за двете дружества не е налична загуба от предишната година и затова посочената печалба е базата, върху която се отчислява дивидента на Община Първомай в размер на 20%. Дължимият дивидент от печалбата на “МБАЛ-Първомай“ за 2021г. е на 40 169,38 лв.,а  на „Медицински център І ” - 3 003,39 лв.

От дружествата считат за целесъобразно Общинският съвет да разпореди да не се отчисляват и изплащат дивиденти, защото всички средства  са крайно необходими за дейността и развитието на двете общински лечебни заведения през настоящата и следващите години.

На „МБАЛ – Първомай“ ЕООД предстои закупуване на Мамограф за Рентгеново отделение,  на„Медицински център I – Първомай“ - закупуване на нови дълготрайни материали активи.

Общинските съветници единодушно се съгласиха и предоставиха полагащия се на общината дивидент да бъде оставен за ползване от двете дружества.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини