22 °C

СОУ-то и "Кирил и Методий" избраха представителите си за регионалния кръг на Spelling Bee 2015

Кристина Вънекова и Виолета Станчева

Ясни са победителите в училищните кръгове по спелуване на Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. 

Кристина Вънекова се класира на първо място в училищния кръг състезанието, който се проведе на 5.03.2015г.в СОУ“Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Първомай, обл. Пловдив. Кристина Вънекова спелува правилно думата chaos и победи Виолета Станчева, която се класира на второ място. 

 Ден по късно в ОУ "Св.св. Кирил и Методий" победител стана Недялка Иванова, а неин подгласник - Атанас Ицов. 

Всички деца, които се явиха на състезанието получиха подаръци и дипломи за участие.

Четиримата ученици, класирали се на първо и второ място получават правото да участватна регионалното състезание, което ще се проведе на 18 април в гр. Пловдив. Там те ще представят своите училища. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 273 училища в страната през седмицата от 4 до 7 март 2015 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е  тринадесетгодишната Катерина Петрова от НСОУ „София”, гр. София.  

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката. 

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.

 parvomai.net

Атанас Ицов и Недялка Иванова
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини