Градинските танцьорки репетират в нова зала

На 1 март – в Деня на самодееца, Танцов клуб „Евридика“ – село Градина откри официално собствена зала за репетиции. Идеята се е родила преди няколко месеца – разказва ръководителката им Донка Тодорова. Обърнала се с молба към читалищния секретар Мария Тончева и тя се съгласила да им предостави помещение. С много желание и  собствени средства танцьорките превърнали мястото в уютна и приятна зала. Не са искали пари от никого. Единствените средства, които дошли извън състава, били подарък от кмета на Плодовитово. Миналата година той поканил клуба да танцува на техния събор. Очевидно е бил впечатлен от представянето им, защото за рождения ден на клуба дарил 50 лв, а момичетата ги вложили по предназначение.

„Днес бяхме поканили кмета на селото Бальо Балев – разказа Донка Иванова- дойдоха и певческия състав към читалището, танцьорките от Евридика - Първомай и други приятели. Попа  на селото дойде и освети мястото. Кмета ни поздрави, певиците също. Ние изиграхме няколко хорца и се почерпихме. Дойде и Баба Марта и върза мартенички на всички. Ние бяхме подготвили по едно подаръче-химикал с надпис Евридика Градина - бяло с червено, също като мартеничка.“

След година момичетата се надяват да бъдат поставени и огледала на стените. А сега ги красят пана от елементи от фолклорни облекла и знамето на клуба.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини