Плевнелиев и Борисов се срещнаха с Кери. ”Атака” протестира

Държавният секретар на САЩ Джон Кери, който е на посещение у нас, се срещна с президента Росен Плевнелиев. През това време депутати от "Атака" протестираха.
Малко след 9,30 часа, при изключителни мерки за сигурност, кортежът на Кери пристигна пред призиденството. Държавният глава посрещна лично на входа госта и двамата влязоха на разговор.

След срещата, която продължи около час без изявления за медиите, американската делегация се придвижи пеша до сградата на Министерски съвет. Там започнаха разговори на Кери с премиера Бойко Борисов и външния министър Даниел Митов. По-късно държавният секретар ще се срещне и с британския външен министър Филип Хамънд, който от вчера е в София.

Очаква се основната тема на разговорите на Кери у нас да е разнообразяването на енергийните доставки за България.

Още докато течеше срещата с държавния глава, депутатите от "Атака" се събраха пред сградата на БНБ заради огражденията около президенството. От партията се оплакаха, че не са били допуснати и до сградата на Министерски съвет, за да изразят отношението си към посещението на Кери, предаде БГНЕС.

Вижте снимки >>

Националистите носят плакати с надписи: "Je suis Bulgarian. I protest against the us pressure for shale gas fracking in Bulgaria! Je suis bulgarian. I oppose the war against Russia ! Je suis bulgarian. I am against the TTIP!" (Аз съм българин. Протестирам срещу натиска за добив на шистов газ в България. Аз съм българин. Протестирам срещу войната в Русия. Аз съм българин. И съм против TTIP - Трансантлатическо партньорство за търговия и инвестиции).

Същевременно протест под мотото "Джон Кери, върви си у дома! KERRY, GO HOME !!" се организира във Фейсбук. Той е насрочен за 12 часа до огражденията на сигурност край сградата на БНБ, която се намира до президентството.

"За какво идва Джон Кери? Със сигурност не е за добро! Има три сигурни теми: 1. Ще натиска за добив на шистов газ. 2. Ще опита да ни въвлече в готвената война срещу Русия. 3. Ще настоява да приемаме още имигранти. И трите са катастрофални за нас. Много е вероятно дa нaстоявa и зa бългaрско одобрение нa TTIP... Да покажем на Джим/Джон Кери, че не е желан в България!", пишат организаторите на протеста.

Те заявяват, че от страна на Фейсбук или други служби и институции се правели опити протестът да бъде провален. Много хора виждали, че той е насрочен за 13 часа, но това не било вярно.

"Събитието е нaдпaртийно. Не се допускaт никaкви пaртийни символи, знaчки, знaменa и пр. И некa се вее единствено БЪЛГAРСКИЯТ нaционaлен трибaгреник! Некa ни обединят бългaрските нaционaлни интереси!", уточняват инициаторите, които подчертават, че събитието е съгласувано със Столична Община и МВР.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Тю
    тюнтюлюлюнтюлю
    4 -3
    11:34, 15 яну 2015
    Среща между гей и педерас
  • 2
    Гр
    граф фредерикс
    0 -4
    15:43, 15 яну 2015
    Едно е ясно с тоя безличен лакей президент и с тая... Виж коментара
  • 3
    Си
    Сидер Ага
    4 0
    15:55, 15 яну 2015
    Мдааа, миналата година другарите комунисти и псевдо националисти от Атака се целувахте с Местан и останалите Турци на Орлов Мост. "Извинявайте Местан Ага за Възродителния процес. Прости ни, Доган ага." И бяхте сложили турци областни управители на София, Пловдив и Благоевград. А сега взели да ми реват. Смешни сте, товаришчи Patrioti!
  • 4
    Ци
    ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН ИЗБОР
    1 0
    16:44, 15 яну 2015
    Какво лошо има в това,че ще добеваме шистов газ!?...Лошо е за руснаците,защото ще се оттървем от кремълската енергиина зависимост.Рашъните добиват шистов газ от 56-та година но на нас не ни дават...Ха се е споменало за добив на ресурси в България и започват да скачат като опарени разни псевдо-националисти,екологични партии,русофилски организации и пр. Всички те са създадени и спонсорирани от Русия, за да можем да бъдем икономически зависими от тази изостанала империя на злото...Интересът на "братушките"е да бъдем не само зависими но и бедни и мизерстващи,защото мизерстващия можеш да го манипулираш лесно...

Още новини

Последни новини