35 °C

Най - малките бадминтонисти се завърнаха от международен турнир

На първия ред: Станмир Терзиев,Нина Николова,  Елеонора Иванова, Михаела Чепишева, Георги Манчев,

на втория ред : Красимир Кръстев,  Николай Давчев, Светослва Раев и Илиян Кръстев

За пръв път от 7 години бадминтонисти от КФВС „Атлет“ излязоха на турнир зад граница. Преди дни децата родени след 2004 година се завърнаха от унгарския град Печ. Треньорът Илиян Кръстев разказа пред pavomai.net за емоциите на своите възпитаници.

Решението да изправи малките състезатели пред предизвикателството взел заедно с брат си Илиян, след като в касата на клуба се събрали достатъчно средства – от субсидията, от отпуснатите от общината средства и членския внос. Целта – от малки децата да видят спорта в по – друга светлина; да се запознаят с постиженията в другите страни, с условията при които те постигат своите успехи, да трупат опит. Не на последно място са си поставили и задача да изградят екип от състезатели, които с радост хващат ракетата, имат подкрепата на треньори и родители, състезатели, които са удовлетворени за положения труд.

„Когато тръгвахме знаехме, че нямаме много шанс срещу съперниците ни – повечето страни бяха представени с националните си отбори – разказа Илиян -а и турнирът беше за деца родени след 2002 година, т.е. с 2-3 години по – големи от нашите. Това, което искахме е децата да се състезават на 100 % от възможностите си, да се раздадат до край. И те го направиха. Играха с много настроение, а Михаела Чепишева успя да вземе две от срещите си на сингъл и една заедно с най – малкия състезател на турнира Станимир Терзиев – на смесена двойка. Тези деца ще станат истински бойци – Освен Михаела и Станимир, в отбора са Николай Давчев, Георги Манчев, Светослав Раев, Елеонора Иванова и Нина Николова.

Запознаха се с деца от другите страни – Англия, Чехия, Сърбия, Словакия, Словения, Унгария, Румъния и Хърватска. Наложи им се да показват и знания по английски език. Запознаха се с други деца, създадоха се нови приятелства. Огромна изненада за тях беше, когато в събота влязоха в залата и там ги посрещна агитка от родители с развети български знамена. В петък, след работа, заедно с кмета на общината Ангел Папазов, който е председател на УС на клуба, родителите се бяха организирали да дойдат и подкрепят децата си. С награда от Печ се завърна Станимир Терзиев – за най – малък състезател.

Атлетите имат покана за турнир в Словения през март и треньорите са готови на всичко, за да заведат децата и там, но сега мислят за зоните. Състезанията започват още този месец. А тренировките са всеки ден след 17 часа. „Нито едно дете не сме върнали – допълва Илиян Кръстев – в момента редовно тренират 35 състезатели, идваш по – рядко още 15-тина и независимо от възрастта им всички са приятели“.

Залата, в която се проведе турнира - 9 корта
Най - добрият състезател на турнира Андрез Антошка от Словакия и най - малкият - Стнимир Терзиев

Българската агитка
На разходка в Печ
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Хороскоп за 12.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
12 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
12 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
12 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
12 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
12 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
12 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
12 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
12 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
12 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
12 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
12 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
12 юли 2020
Последни новини