20 °C

Най - малките бадминтонисти се завърнаха от международен турнир

На първия ред: Станмир Терзиев,Нина Николова,  Елеонора Иванова, Михаела Чепишева, Георги Манчев,

на втория ред : Красимир Кръстев,  Николай Давчев, Светослва Раев и Илиян Кръстев

За пръв път от 7 години бадминтонисти от КФВС „Атлет“ излязоха на турнир зад граница. Преди дни децата родени след 2004 година се завърнаха от унгарския град Печ. Треньорът Илиян Кръстев разказа пред pavomai.net за емоциите на своите възпитаници.

Решението да изправи малките състезатели пред предизвикателството взел заедно с брат си Илиян, след като в касата на клуба се събрали достатъчно средства – от субсидията, от отпуснатите от общината средства и членския внос. Целта – от малки децата да видят спорта в по – друга светлина; да се запознаят с постиженията в другите страни, с условията при които те постигат своите успехи, да трупат опит. Не на последно място са си поставили и задача да изградят екип от състезатели, които с радост хващат ракетата, имат подкрепата на треньори и родители, състезатели, които са удовлетворени за положения труд.

„Когато тръгвахме знаехме, че нямаме много шанс срещу съперниците ни – повечето страни бяха представени с националните си отбори – разказа Илиян -а и турнирът беше за деца родени след 2002 година, т.е. с 2-3 години по – големи от нашите. Това, което искахме е децата да се състезават на 100 % от възможностите си, да се раздадат до край. И те го направиха. Играха с много настроение, а Михаела Чепишева успя да вземе две от срещите си на сингъл и една заедно с най – малкия състезател на турнира Станимир Терзиев – на смесена двойка. Тези деца ще станат истински бойци – Освен Михаела и Станимир, в отбора са Николай Давчев, Георги Манчев, Светослав Раев, Елеонора Иванова и Нина Николова.

Запознаха се с деца от другите страни – Англия, Чехия, Сърбия, Словакия, Словения, Унгария, Румъния и Хърватска. Наложи им се да показват и знания по английски език. Запознаха се с други деца, създадоха се нови приятелства. Огромна изненада за тях беше, когато в събота влязоха в залата и там ги посрещна агитка от родители с развети български знамена. В петък, след работа, заедно с кмета на общината Ангел Папазов, който е председател на УС на клуба, родителите се бяха организирали да дойдат и подкрепят децата си. С награда от Печ се завърна Станимир Терзиев – за най – малък състезател.

Атлетите имат покана за турнир в Словения през март и треньорите са готови на всичко, за да заведат децата и там, но сега мислят за зоните. Състезанията започват още този месец. А тренировките са всеки ден след 17 часа. „Нито едно дете не сме върнали – допълва Илиян Кръстев – в момента редовно тренират 35 състезатели, идваш по – рядко още 15-тина и независимо от възрастта им всички са приятели“.

Залата, в която се проведе турнира - 9 корта
Най - добрият състезател на турнира Андрез Антошка от Словакия и най - малкият - Стнимир Терзиев

Българската агитка
На разходка в Печ
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Хороскоп за 15.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
15 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
15 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
15 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
15 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
15 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
15 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
15 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
15 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
15 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
15 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
15 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
15 юни 2021
Последни новини