Най - малките бадминтонисти се завърнаха от международен турнир

На първия ред: Станмир Терзиев,Нина Николова,  Елеонора Иванова, Михаела Чепишева, Георги Манчев,

на втория ред : Красимир Кръстев,  Николай Давчев, Светослва Раев и Илиян Кръстев

За пръв път от 7 години бадминтонисти от КФВС „Атлет“ излязоха на турнир зад граница. Преди дни децата родени след 2004 година се завърнаха от унгарския град Печ. Треньорът Илиян Кръстев разказа пред pavomai.net за емоциите на своите възпитаници.

Решението да изправи малките състезатели пред предизвикателството взел заедно с брат си Илиян, след като в касата на клуба се събрали достатъчно средства – от субсидията, от отпуснатите от общината средства и членския внос. Целта – от малки децата да видят спорта в по – друга светлина; да се запознаят с постиженията в другите страни, с условията при които те постигат своите успехи, да трупат опит. Не на последно място са си поставили и задача да изградят екип от състезатели, които с радост хващат ракетата, имат подкрепата на треньори и родители, състезатели, които са удовлетворени за положения труд.

„Когато тръгвахме знаехме, че нямаме много шанс срещу съперниците ни – повечето страни бяха представени с националните си отбори – разказа Илиян -а и турнирът беше за деца родени след 2002 година, т.е. с 2-3 години по – големи от нашите. Това, което искахме е децата да се състезават на 100 % от възможностите си, да се раздадат до край. И те го направиха. Играха с много настроение, а Михаела Чепишева успя да вземе две от срещите си на сингъл и една заедно с най – малкия състезател на турнира Станимир Терзиев – на смесена двойка. Тези деца ще станат истински бойци – Освен Михаела и Станимир, в отбора са Николай Давчев, Георги Манчев, Светослав Раев, Елеонора Иванова и Нина Николова.

Запознаха се с деца от другите страни – Англия, Чехия, Сърбия, Словакия, Словения, Унгария, Румъния и Хърватска. Наложи им се да показват и знания по английски език. Запознаха се с други деца, създадоха се нови приятелства. Огромна изненада за тях беше, когато в събота влязоха в залата и там ги посрещна агитка от родители с развети български знамена. В петък, след работа, заедно с кмета на общината Ангел Папазов, който е председател на УС на клуба, родителите се бяха организирали да дойдат и подкрепят децата си. С награда от Печ се завърна Станимир Терзиев – за най – малък състезател.

Атлетите имат покана за турнир в Словения през март и треньорите са готови на всичко, за да заведат децата и там, но сега мислят за зоните. Състезанията започват още този месец. А тренировките са всеки ден след 17 часа. „Нито едно дете не сме върнали – допълва Илиян Кръстев – в момента редовно тренират 35 състезатели, идваш по – рядко още 15-тина и независимо от възрастта им всички са приятели“.

Залата, в която се проведе турнира - 9 корта
Най - добрият състезател на турнира Андрез Антошка от Словакия и най - малкият - Стнимир Терзиев

Българската агитка
На разходка в Печ
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини