17 °C

Най - малките бадминтонисти се завърнаха от международен турнир

На първия ред: Станмир Терзиев,Нина Николова,  Елеонора Иванова, Михаела Чепишева, Георги Манчев,

на втория ред : Красимир Кръстев,  Николай Давчев, Светослва Раев и Илиян Кръстев

За пръв път от 7 години бадминтонисти от КФВС „Атлет“ излязоха на турнир зад граница. Преди дни децата родени след 2004 година се завърнаха от унгарския град Печ. Треньорът Илиян Кръстев разказа пред pavomai.net за емоциите на своите възпитаници.

Решението да изправи малките състезатели пред предизвикателството взел заедно с брат си Илиян, след като в касата на клуба се събрали достатъчно средства – от субсидията, от отпуснатите от общината средства и членския внос. Целта – от малки децата да видят спорта в по – друга светлина; да се запознаят с постиженията в другите страни, с условията при които те постигат своите успехи, да трупат опит. Не на последно място са си поставили и задача да изградят екип от състезатели, които с радост хващат ракетата, имат подкрепата на треньори и родители, състезатели, които са удовлетворени за положения труд.

„Когато тръгвахме знаехме, че нямаме много шанс срещу съперниците ни – повечето страни бяха представени с националните си отбори – разказа Илиян -а и турнирът беше за деца родени след 2002 година, т.е. с 2-3 години по – големи от нашите. Това, което искахме е децата да се състезават на 100 % от възможностите си, да се раздадат до край. И те го направиха. Играха с много настроение, а Михаела Чепишева успя да вземе две от срещите си на сингъл и една заедно с най – малкия състезател на турнира Станимир Терзиев – на смесена двойка. Тези деца ще станат истински бойци – Освен Михаела и Станимир, в отбора са Николай Давчев, Георги Манчев, Светослав Раев, Елеонора Иванова и Нина Николова.

Запознаха се с деца от другите страни – Англия, Чехия, Сърбия, Словакия, Словения, Унгария, Румъния и Хърватска. Наложи им се да показват и знания по английски език. Запознаха се с други деца, създадоха се нови приятелства. Огромна изненада за тях беше, когато в събота влязоха в залата и там ги посрещна агитка от родители с развети български знамена. В петък, след работа, заедно с кмета на общината Ангел Папазов, който е председател на УС на клуба, родителите се бяха организирали да дойдат и подкрепят децата си. С награда от Печ се завърна Станимир Терзиев – за най – малък състезател.

Атлетите имат покана за турнир в Словения през март и треньорите са готови на всичко, за да заведат децата и там, но сега мислят за зоните. Състезанията започват още този месец. А тренировките са всеки ден след 17 часа. „Нито едно дете не сме върнали – допълва Илиян Кръстев – в момента редовно тренират 35 състезатели, идваш по – рядко още 15-тина и независимо от възрастта им всички са приятели“.

Залата, в която се проведе турнира - 9 корта
Най - добрият състезател на турнира Андрез Антошка от Словакия и най - малкият - Стнимир Терзиев

Българската агитка
На разходка в Печ
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Нуждаете се от глътка въздух и спокойствие, за това не се колебайте да оставите работата и да си починете днес. Близостта на природата ще ви зареди с енергия, както и да се забавлявате според нуждите си. Предстои да вземете решение по въпроси, касаещи и други хора. Финансовото ви състояние ще се подобри.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
През днешния ден неколкократно ще благодарите на късмета си. Наистина пред вас се откриват прекрасни шансове, които ще бъдат умело използвани от комбинативната ви мисъл. Отделете част от времето си за вашите близки, те имат нужда от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пренебрегвате нещо планирано днес, за да успеете да изпълните друг свой ангажименти и това ще внесе объркване в предварителните ви планове. Въпреки това ще съумеете да се ориентирате навреме кое е най-добре за вас и как трябва да го свършите. Добре ще е ако не пренебрегвайте съветите на околните, защото и другата гледна точка може да се окаже ценна за вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Променете виждането си по въпросите, които ви тревожат и ще откриете решение на проблемите. Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. С радост ще приемете подкрепата на някого, тя е важна и по други причини. Присъствието му ще ви окуражи и вдъхнови до степен да отключите скрити у себе си качества.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Времето няма да ви стигне за всичко, което предвиждате да свършите днес. Живейте спокойно, скоро ще получите това, за което се борите. Дайте си отговор на въпроса, защо постигате едно, а друго не, при положение, че сте еднакво отговорни. Може би още не е дошъл момента, не мислите ли?
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Пътуванията са добра възможност да изчистите мислите и се заредите с нови впечатления. За удоволствие или работа, но във всички случаи с желание. Не сте застрашени от разочарования, за това добре обмислете детайлите и не избързвайте в решенията си. Оставете се усещанията да ви отведат на подходящото за случая място.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В чудесна форма сте. Няма причини да се отказвате от кратко пътуване или някаква друга промяна. Афинитетът ви към авантюри на работното място днес ще ви въвлече в забавна ситуация. Не подценявайте човека срещу вас. Не можете да сте сигурни какво се крие зад красивата външност.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес като че ли ще обръщате внимание единствено на грешките и на недостатъците на околните. Помислете, че и собствения ви характер не е лек и се опитайте да улесните близките си. Необходима ви е почивка, натрупало ви се е прекалено много раздразнение.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За повечето от вас стоенето в къщи днес би било чиста загуба на време. Навън ви очакват интересни събития и разнообразие, за което отдавна копнеете. Не пренебрегвайте случайността, която ви е приготвила вълнуващи преживявания. Прекарвате ценни мигове със своя сърдечен партньор. Радвате се на споделени чувства.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще се занимават с интересна дейност. Въпросите, които не са ви ясни оставете за идващите дни. Посветете времето си на дома и близките ви. Направете деня им спокоен и весел. Спазете традицията и се докоснете до християнските символи на вярата.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят едва ли ще се различава с нещо особено, освен ако вие не се постараете да го направите интересен. Направете промени в дома си, които ще освежат обстановката така, както и настроението ви. Вечерта поканете приятели на вечеря, сготвена от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Душата ви жадува за разнообразие и днес може би ще го откриете извън сферата на професионалните си ангажименти. Не прибързвайте с критичните си преценки за непознати. Ще ви потърсят за компетентен съвет и резултатът му може да повлияе положително на банковата ви сметка. Очакват ви вълнуващи предложения от хора, за чието съществуване вие отдавна сте забравили.
31 окт 2020
Последни новини