28 °C

Директорът на ЦНСТ благодари на всички съпричастни с проблемите на настанените деца

С благодарност към дарителите и хората, проявили внимание към децата от Центъра за настаняване от семеен тип се обръща Росица Качарова – директор на дома.

Тя разказа, че в ежедневието се сблъскват с проблеми, някои очаквани, други – не и надеждата, че скоро всичко ще се нареди ѝ дават точно тези жестове на внимание.

Коледа е празник на който хората, по традиция, са склонни да проявяват благотворителност. Но жестовете, при които дарението е съпроводено с внимание, контакти и присъствие са особено важни. За настанените в Центъра деца е било истински празник да посетят концерта, организиран от Атанаска Тенева и БМЧК – разказва директорката. Впоследствие младежите са гостували в дома и са донесели лакомства и индивидуални подаръци за всички, закупени със събраните на концертапарички.

Незабравими ще останат срещите им с Нели Кърпарова и Дима Костова. Ани Николова и Таня Видева и техните деца, които направили незабравим рождения ден на едно от момчетата, а също така и зарадвали всички настанени с подаръци. Гостите представили и кратка програма.

С кмета Папазов децата се срещнали и рисували преди Коледа, а няколко дни по – късно чрез него ЦНСТ бил посетен от Тонка Пашова – председател на пловдивското поделение на женско сдружение „Зонта“, която подарила на всички комплект анцузи.

Доброволческият отряд и детската фолклорна група към читалище „Пробуда“ - Дебър също зарадвали децата в дома с ръчно изработени от тях подаръчета.

Шерил - стара приятелка на децата от дома в Стара Загора, изненадала част от деца, които са дошли от града на липите.Момичетата и момчета получили подаръци и от двете евангелски общности в Дебър и Първомай.

Трудно е с няколко думи да опишем съпричастността на тези хора към каузата ни – казва Качарова - Някои от тях бяха до нас не само по Коледа, но и през тези 2 месеца откакто работим с тези деца. Изказваме огромна благодарност на всички, които с помощта и присъствието си направиха ежедневието на възпитаниците ни по-щастливо и предизвикаха много усмивки. Благодарим на всички вас за щедростта и съпричастността!

Теодора Кирякова

 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (32)

 • 1
  Wh
  whatever
  15 -2
  11:56, 12 яну 2015
  Кирякова, пак те подканвам да напишеш какво всъщност се случва в този дом, а не плявата, която се простира надлъж и нашир в горните редове, или някой всъщност не ти го позволява?
  • Ta
   TANA MURABETO
   2 0
   13:31, 12 яну 2015
   Pristani sas tezi podli,gnusni i poshli intriganstvuvania!!!
   Potrapvam pri misalta 4e pisha tuka i poblikuvam zaedno sas takav jalak intrigant(ka) kato tebe.Nito duma ot merzkoto ti tvardenie NE ODGOVARIA na istinata .Kmeta si e na posta i si varshi obiazanostite.
  • Wh
   whatever
   9 -3
   13:53, 12 яну 2015
   По начина ти на писане заключвам, че си един прост, полуграмотен човек, а такива хора обикновенно не са в състояние да изказват адекватния мнения по- каквито й да е въпроси.
 • 2
  12
  123
  16 -2
  12:02, 12 яну 2015
  а ще каже ли някой как излизат от дома и крадат по съседните къщи а за спуканите гуми на колата на директорката ????
  • Wh
   whatever
   15 0
   12:20, 12 яну 2015
   ... за аругантното отношение, и за каруцарските псувни, които работещите там са длъжни да търпят, за това, че цял Дебър вече знае, как тези, които живеят наблизо разказват, че една доста специфична къща в близост до дома е превърната в "бардак", а и други неща.
   Иди и питай нашето кмет защо се крие, когато се постави този въпрос...
 • 3
  Ty
  tyo
  12 0
  12:33, 12 яну 2015
  Уверявахте ни преди да се направи този дом, че ще има само деца с увреждания - питайте директорката колко деца са с увреждания и дайте информация на хората
 • 4
  Ta
  TANA MURABETO
  4 -4
  13:10, 12 яну 2015
  Tova delo e visoko-homanno kato vav sashtnosdta si.Tezi bedni doshtzi,dezata se nojdaiat ot toplota i laskavo otnoshenie no te polu4avat tova.4uvala sam 4e ima i nedovolni parvomaizi koito sa nepriatelski nastroeni kam toia proegt.Preziram takavi niszki individi.
 • 5
  88
  888
  20 0
  13:36, 12 яну 2015
  Поздравявам Атанаска Тенева и приятелките й за концерта, но й пожелавам следващият път да дарят парите на бедни БЪЛГАРСКИ семейства, които за да отгледат българчета имат нужда от всеки лев. Държавните заведения имат отпуснат бюджет и са финансово осигурени. Там децата се хранят сутрин, обед и вечер с храна, която е с нужните за организма калории и по правилата за здравословно и безопасно хранене. На бедните български деца никой освен родителите им не ги е еня, какво и колко ядат и защо все по-често боледуват. Успех на младежите в следващите им концерти и им пожелавам да го правят умно и в полза на българите, защото оставаме все по-малко.
 • 6
  1_
  1_1421064495
  13 0
  14:04, 12 яну 2015
  Нека управниците да обяснят защо излъгаха Дебърци на среща в квартала преди стартирането на проекта, че ще има само болни деца.Как така в последния момент се смени статута на пребиваване в сградата. А дали това не се знаеше от по напред и се укриваше информацията от местните жители за да се осъществи проекта.На кого му пука, че влизали в къщите на хората. Не забравяйте- днес в Дебър,а утре в Първомай. Мечката като играе в комшиите и при вас ще дойде!
  • Wh
   whatever
   7 -1
   14:28, 12 яну 2015
   То май и парите, които са отпуснати са точно за целите на такъв дом, а както е ясно, едно такова заведение изисква доста повече пари от друго подобно такова, където децата са здрави... А разликата в сумата ... дааа...
 • 7
  Пъ
  първомаец
  8 0
  15:42, 12 яну 2015
  Всеки ласкател живее за сметка на някой, който се вслушва в него. - Лафонтен. Леле, колко прав е великият баснописец!
 • 8
  На
  Найдьо
  6 -5
  18:05, 12 яну 2015
  Хм. Мъжкаре. Бурци срещу тез, дету не могът да съ защитят. Чуйте бай ви Найдьо дъ ви каже нящо за бурбъта. Дустойна е само тази, дето не вреди никому и носи блъга. Другуто съ нарича дребен паромайски кумплекс. Кво шъ спечелите от нападки срещу дяцата. Шъ имате ляб. Шъ живейте в рая! На наща масъ да има гозбъ, не на тяхнъта. На нас да съ дарява, не на тях. Ния да сме дубре, не те. Некой от тех били лоши. Ам вия напрайхте ли нещо да бъдат по-добри. Обяснихте ли им. Гуворихте ли с тях. Тръгнахте да ги мачкъте. Що не дойдете бре, гниди такива, моя ляб да земете, ам съ занимавъте с беззащитни. Я съм постуянно в кампания и, тъй да съ каже, немам време да си арча пърите. Оти на гробар не ви стиска. Борчета-мъжкаре.
  • Wh
   whatever
   3 0
   19:20, 12 яну 2015
   Ти тези деца виждал ли си ги? Общувал ли си с тях? Виждал ли си в "естествената" им светлина? Предполагам не!
 • 9
  Ta
  TANA MURABETO
  0 -4
  18:57, 12 яну 2015
  Smeia da otbeleja 4e ti si edin pot4ertano intillg... Виж коментара
  • На
   Найдьо
   6 0
   20:23, 12 яну 2015
   Няма да тъ заблуждавъм, ша ти кажа истината. Това съ случи малку преди Първатъ световна война. Първо реших дъ станъ чистач в училище. Оказъ съ обаче, че градските управници назнъчавъли директурите, па те останълите-според инструкциите. Амъ я съм горд човяк. Отидъх в болницата да станъ санитар.Казъха ми, че градските управници назнъчавали Управителя, а той останълите. Бре да му се не види. Кво ли щеше да е, ако търсих по висок пост. Реших да зарежъ общинските дюкяни и да съ оринтирам към частнъ фирма. Колку бях изненадън, когато ми рекоха, че докъто градските управници не разпишът обществена поръчка, рабута не могът да ми дадът. Кой назнъчава работници в общината, реших да не питъм. То трябвъ да съм много тъп за да не съм разбрал. Срам-не срам, след като подочух, че най-главният е учтив, добрунъмерен и с всеки си има думъта, взех една жива кукошка и съ запътих към него. С един разгувор можеха да ми се отворят сичките врати. За една година ходих към 100 пъти - по два пъти седмично. Ама немах късмет. Многу беше зает. Веднъж на заседание, друг път в кумандировка, трети посрещъ важни бизнес партньоре, четвърти - разръботва планове за благуустройство на гръда. Притесних се, с моите мераци, да ни му загубя ценну време и съ отказах. Пък и кокошката съ спомина. И тъка, последната ми надеждъ беше да мъ харесат за вестникар. Избраха друг. Прост съм бил. Взех една лупата и тръгнах към гробето. Първоначално - заръди отчаянието. Изкупах една дупка, първата, легнах вътре и съ отнесах. Не щеш ли, разстроен, хлипащ глас ми вика отгоре: "Свободна ли е дупката". И тъй, ей мъ - гробар. Добре че, в тоя момент, нямъше никой. Ако трябвъше да искам разрешение и за занаятъ на гробар, току виж мъ изпратили при.......... градските управници.
  • 56
   5697
   2 0
   20:37, 12 яну 2015
   ха...ха...ха. Това беше супер.
  • До
   до Найдьо
   1 0
   21:41, 12 яну 2015
   Браво!!! ++++++++++++++++ с две ръце !
 • 10
  13
  1314
  8 -3
  19:14, 12 яну 2015
  Мурабета,Найдевци и тем подобни изроди!Спрете да коментирате!Ако решите да се включите,то научете български!Омръзнахте на хората с вашите тъпи остроумия!
  • На
   Найдьо
   5 -5
   19:40, 12 яну 2015
   Е, айде ся. Слушайте мене, другите нищу не вдяват. Я разбирам нещатъ, па другите на две магарита сламъ не магът да разделят. Дайте парите нъ нас, другите само ша ги прахосът. Изберете нас за водаче и шъ ви осигурим вечну блаженству, щото ония най-многу да въ закупаят. Ам ти още малку ша надминеш оня луд - Абу Бакр ал Багдади. Сешъш ли се. Сложил една черна тога и веке голямата рабута. Найш ли колку съм ги слушал тези. Ни мъ чети. Я не съ сърдя.
 • 11
  Ко
  комшията
  12 0
  20:55, 12 яну 2015
  В момента през прозореца виждам децата от дома се бият на улицата с други деца от дебър и да не разправям как си продават телата за пари контрола над тях е пълна нула нямат вечерен час викат пред дома ми дори след 12 пълен ужас живея
  • 62
   6284
   1 -4
   07:45, 13 яну 2015
   Продавай и се изнасяй.
 • 12
  Ко
  комшията
  6 0
  10:25, 13 яну 2015
  Не смятам да се махам най-много и то скоро да ги пукна от бои ******ите много мразя като ги чуя да псуват възрастните хора по улицата скоро ще ми кипне
  • Съ
   съвет
   3 -1
   00:20, 14 яну 2015
   Недей! Първо снимай нередностите, напраете и видеозаписи. Пуснете писмени сигнали с видео до отговорните институции в Пловдив и София. Те нашите тука са накарани да мълчат и пудрят, тях няма смисъл да занимаваш. Ако е вярно това, което казваш или персонала не е наред, или режима на отглеждане на тези деца е сбъркан, или и двете, но определено нещо трябва да се промени. Иначе ще стане беля!
 • 13
  Wh
  whatever
  3 0
  12:28, 13 яну 2015
  Очаквано Кирякова мълчи...
 • 14
  Ko
  kom6iata
  0 -1
  11:47, 14 яну 2015
  dai mi adres 6te izpratia klipovete daje imam vei4e
  • 88
   888
   1 0
   13:55, 14 яну 2015
   kom6ia, как да се свържа с теб? Ще те свържа с хора, които да разнищят случая и да се вземат мерки това да спре.
  • Wh
   whatever
   2 0
   14:16, 14 яну 2015
   Публикувай във Facebook и по другите подобни неща.. Там поне цензурата все още не е толкова сериозна..
  • Wh
   whatever
   2 0
   14:16, 14 яну 2015
   Публикувай във Facebook и по другите подобни неща.. Там поне цензурата все още не е толкова сериозна..
 • 15
  Ко
  комшията
  1 0
  20:47, 14 яну 2015
  Страно от 2 дни тук е пълна тишина има ред чак немога да повярвам .888 дай ми емел да се свържа с теб защото това е затишие пред буря
  • Съ
   съвет
   2 -1
   23:40, 14 яну 2015
   888, с какви хора имаш предвид да свържеш комшията? Не е ли по-добре да се сезират отговорните институции? Междувпрочем щом от 2 дена е тихо, значи някой до сега в тоя дом не си е гледал работата. Продължавайте да следите ситуацията и при най-малката проява - снимайте, документирайте и пишете поне тук. Само така може да се предотврати нещо по-лошо. Явно дебърци са оставени да се оправят с "дома" на автопилот...
 • 16
  Ko
  kom6iata
  0 0
  15:20, 15 яну 2015
  xaxaxax bravo
 • 17
  St
  stanislav_koko234
  2 -1
  14:13, 19 яну 2015
  decata v doma s biti i maltretirani i az sm jena koqto e vijdala prez prozorcite i se oplakvat

Хороскоп за 09.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Открито ще изразите чувствата и емоциите, които ви владеят и няма да съжалявате. Решили сте да смените подхода си към определен човек, с надеждата това да ви доближи до желаната развръзка. Освен това не се колебайте да се извините и да направите нещо специално за него, ако това е нужно.
09 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Малко движение няма да ви се отрази зле, размърдайте се. Добре е че се замисляте, но все пак не прекалявайте. Няма да разберете кога денят е минал, а вие все още не сте се събудили. Не е чудно, че близките ви не ви разбират.
09 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С каквото и да се заемете днес, от вас ще струи добро настроение, което влияе положително на всички около вас. Не позволявате на дребни неща да ви пречат и дори не ги забелязвате. Ще се справите успешно с личен въпрос, който ви вълнува от доста време. Помогнете на приятел, който се нуждае от деликатен съвет и ви е гласувал доверието си.
09 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес сте от галениците на съдбата. Ще получите оферта за нова дейност, която ще съвпада с вашите възможности и нагласа. Само ще трябва да пренебрегнете някои от домашните си задължения, за да си набавите достатъчно средства. Възможен е здравословен проблем при някои от вас, свързан с очите. Не позволявайте от преумора да стигнете до разбалансиране и неадекватност. В движение отстранявайте плявата. Иначе препятствията само ви амбицират и укрепват волята ви.
09 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
09 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Добре е да се овладеете на време и да не търсите съмнителни пътища за финансиране. Решавайте проблемите си със собствени средства. В семейството вземете твърда позиция и не се поддавайте на емоциите си. Не се месете и в личния живот на близките си. Търпението ви относно съдебно дело ще бъде възнаградено, изчакайте.
09 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще ви занимават проблеми, свързани с вашето и на близките ви здраве. Не се натоварвайте прекалено много с работа. Щадете и нервите си. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да ви го търси.
09 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват.В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
09 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът към промяна на мнозина от вас, най-сетне ще бъде удовлетворен. Неочаквано събитие ще даде нова и желана от вас насока на живота ви. Предпазливостта при вземането на решение няма да ви навреди, но не се бавете много.
09 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Самостоятелните занимания днес ще ви донесат очакваните резултати, най-вече в личните дела. Обществената ви ангажираност ще ви срещнат с хора, чиито вълнения споделяте и вие. Заедно ще се опитате да промените нещата, които са по силите ви, за да направите живота си по-добър.
09 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Условията, в които се реализирате благоприятстват начинанията ви. Стремежът към успех на всяка цена, може да ви донесе неприятности. Не се колебайте да вземате бързи решения, ако ситуацията го изисква. А това може да се наложи много скоро. За здравето трябва да положите и грижи, ако не желаете то да напомня за себе си.
09 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С нагласа сте да се ангажирате и с чужди проблеми в името на доброто разбирателство, но помислете. Много скоро може да се окажете в трудна ситуация, изпадайки в невъзможност да свършите работа и то не по ваша вина. Ограничете се в своите отговорности и живейте по-спокойно. Нямате нужда от излишни главоболия.
09 авг 2020
Последни новини