25 °C

Директорът на ЦНСТ благодари на всички съпричастни с проблемите на настанените деца

С благодарност към дарителите и хората, проявили внимание към децата от Центъра за настаняване от семеен тип се обръща Росица Качарова – директор на дома.

Тя разказа, че в ежедневието се сблъскват с проблеми, някои очаквани, други – не и надеждата, че скоро всичко ще се нареди ѝ дават точно тези жестове на внимание.

Коледа е празник на който хората, по традиция, са склонни да проявяват благотворителност. Но жестовете, при които дарението е съпроводено с внимание, контакти и присъствие са особено важни. За настанените в Центъра деца е било истински празник да посетят концерта, организиран от Атанаска Тенева и БМЧК – разказва директорката. Впоследствие младежите са гостували в дома и са донесели лакомства и индивидуални подаръци за всички, закупени със събраните на концертапарички.

Незабравими ще останат срещите им с Нели Кърпарова и Дима Костова. Ани Николова и Таня Видева и техните деца, които направили незабравим рождения ден на едно от момчетата, а също така и зарадвали всички настанени с подаръци. Гостите представили и кратка програма.

С кмета Папазов децата се срещнали и рисували преди Коледа, а няколко дни по – късно чрез него ЦНСТ бил посетен от Тонка Пашова – председател на пловдивското поделение на женско сдружение „Зонта“, която подарила на всички комплект анцузи.

Доброволческият отряд и детската фолклорна група към читалище „Пробуда“ - Дебър също зарадвали децата в дома с ръчно изработени от тях подаръчета.

Шерил - стара приятелка на децата от дома в Стара Загора, изненадала част от деца, които са дошли от града на липите.Момичетата и момчета получили подаръци и от двете евангелски общности в Дебър и Първомай.

Трудно е с няколко думи да опишем съпричастността на тези хора към каузата ни – казва Качарова - Някои от тях бяха до нас не само по Коледа, но и през тези 2 месеца откакто работим с тези деца. Изказваме огромна благодарност на всички, които с помощта и присъствието си направиха ежедневието на възпитаниците ни по-щастливо и предизвикаха много усмивки. Благодарим на всички вас за щедростта и съпричастността!

Теодора Кирякова

 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (32)

 • 1
  Wh
  whatever
  15 -2
  11:56, 12 яну 2015
  Кирякова, пак те подканвам да напишеш какво всъщност се случва в този дом, а не плявата, която се простира надлъж и нашир в горните редове, или някой всъщност не ти го позволява?
  • Ta
   TANA MURABETO
   2 0
   13:31, 12 яну 2015
   Pristani sas tezi podli,gnusni i poshli intriganstvuvania!!!
   Potrapvam pri misalta 4e pisha tuka i poblikuvam zaedno sas takav jalak intrigant(ka) kato tebe.Nito duma ot merzkoto ti tvardenie NE ODGOVARIA na istinata .Kmeta si e na posta i si varshi obiazanostite.
  • Wh
   whatever
   9 -3
   13:53, 12 яну 2015
   По начина ти на писане заключвам, че си един прост, полуграмотен човек, а такива хора обикновенно не са в състояние да изказват адекватния мнения по- каквито й да е въпроси.
 • 2
  12
  123
  16 -2
  12:02, 12 яну 2015
  а ще каже ли някой как излизат от дома и крадат по съседните къщи а за спуканите гуми на колата на директорката ????
  • Wh
   whatever
   15 0
   12:20, 12 яну 2015
   ... за аругантното отношение, и за каруцарските псувни, които работещите там са длъжни да търпят, за това, че цял Дебър вече знае, как тези, които живеят наблизо разказват, че една доста специфична къща в близост до дома е превърната в "бардак", а и други неща.
   Иди и питай нашето кмет защо се крие, когато се постави този въпрос...
 • 3
  Ty
  tyo
  12 0
  12:33, 12 яну 2015
  Уверявахте ни преди да се направи този дом, че ще има само деца с увреждания - питайте директорката колко деца са с увреждания и дайте информация на хората
 • 4
  Ta
  TANA MURABETO
  4 -4
  13:10, 12 яну 2015
  Tova delo e visoko-homanno kato vav sashtnosdta si.Tezi bedni doshtzi,dezata se nojdaiat ot toplota i laskavo otnoshenie no te polu4avat tova.4uvala sam 4e ima i nedovolni parvomaizi koito sa nepriatelski nastroeni kam toia proegt.Preziram takavi niszki individi.
 • 5
  88
  888
  20 0
  13:36, 12 яну 2015
  Поздравявам Атанаска Тенева и приятелките й за концерта, но й пожелавам следващият път да дарят парите на бедни БЪЛГАРСКИ семейства, които за да отгледат българчета имат нужда от всеки лев. Държавните заведения имат отпуснат бюджет и са финансово осигурени. Там децата се хранят сутрин, обед и вечер с храна, която е с нужните за организма калории и по правилата за здравословно и безопасно хранене. На бедните български деца никой освен родителите им не ги е еня, какво и колко ядат и защо все по-често боледуват. Успех на младежите в следващите им концерти и им пожелавам да го правят умно и в полза на българите, защото оставаме все по-малко.
 • 6
  1_
  1_1421064495
  13 0
  14:04, 12 яну 2015
  Нека управниците да обяснят защо излъгаха Дебърци на среща в квартала преди стартирането на проекта, че ще има само болни деца.Как така в последния момент се смени статута на пребиваване в сградата. А дали това не се знаеше от по напред и се укриваше информацията от местните жители за да се осъществи проекта.На кого му пука, че влизали в къщите на хората. Не забравяйте- днес в Дебър,а утре в Първомай. Мечката като играе в комшиите и при вас ще дойде!
  • Wh
   whatever
   7 -1
   14:28, 12 яну 2015
   То май и парите, които са отпуснати са точно за целите на такъв дом, а както е ясно, едно такова заведение изисква доста повече пари от друго подобно такова, където децата са здрави... А разликата в сумата ... дааа...
 • 7
  Пъ
  първомаец
  8 0
  15:42, 12 яну 2015
  Всеки ласкател живее за сметка на някой, който се вслушва в него. - Лафонтен. Леле, колко прав е великият баснописец!
 • 8
  На
  Найдьо
  6 -5
  18:05, 12 яну 2015
  Хм. Мъжкаре. Бурци срещу тез, дету не могът да съ защитят. Чуйте бай ви Найдьо дъ ви каже нящо за бурбъта. Дустойна е само тази, дето не вреди никому и носи блъга. Другуто съ нарича дребен паромайски кумплекс. Кво шъ спечелите от нападки срещу дяцата. Шъ имате ляб. Шъ живейте в рая! На наща масъ да има гозбъ, не на тяхнъта. На нас да съ дарява, не на тях. Ния да сме дубре, не те. Некой от тех били лоши. Ам вия напрайхте ли нещо да бъдат по-добри. Обяснихте ли им. Гуворихте ли с тях. Тръгнахте да ги мачкъте. Що не дойдете бре, гниди такива, моя ляб да земете, ам съ занимавъте с беззащитни. Я съм постуянно в кампания и, тъй да съ каже, немам време да си арча пърите. Оти на гробар не ви стиска. Борчета-мъжкаре.
  • Wh
   whatever
   3 0
   19:20, 12 яну 2015
   Ти тези деца виждал ли си ги? Общувал ли си с тях? Виждал ли си в "естествената" им светлина? Предполагам не!
 • 9
  Ta
  TANA MURABETO
  0 -4
  18:57, 12 яну 2015
  Smeia da otbeleja 4e ti si edin pot4ertano intillg... Виж коментара
  • На
   Найдьо
   6 0
   20:23, 12 яну 2015
   Няма да тъ заблуждавъм, ша ти кажа истината. Това съ случи малку преди Първатъ световна война. Първо реших дъ станъ чистач в училище. Оказъ съ обаче, че градските управници назнъчавъли директурите, па те останълите-според инструкциите. Амъ я съм горд човяк. Отидъх в болницата да станъ санитар.Казъха ми, че градските управници назнъчавали Управителя, а той останълите. Бре да му се не види. Кво ли щеше да е, ако търсих по висок пост. Реших да зарежъ общинските дюкяни и да съ оринтирам към частнъ фирма. Колку бях изненадън, когато ми рекоха, че докъто градските управници не разпишът обществена поръчка, рабута не могът да ми дадът. Кой назнъчава работници в общината, реших да не питъм. То трябвъ да съм много тъп за да не съм разбрал. Срам-не срам, след като подочух, че най-главният е учтив, добрунъмерен и с всеки си има думъта, взех една жива кукошка и съ запътих към него. С един разгувор можеха да ми се отворят сичките врати. За една година ходих към 100 пъти - по два пъти седмично. Ама немах късмет. Многу беше зает. Веднъж на заседание, друг път в кумандировка, трети посрещъ важни бизнес партньоре, четвърти - разръботва планове за благуустройство на гръда. Притесних се, с моите мераци, да ни му загубя ценну време и съ отказах. Пък и кокошката съ спомина. И тъка, последната ми надеждъ беше да мъ харесат за вестникар. Избраха друг. Прост съм бил. Взех една лупата и тръгнах към гробето. Първоначално - заръди отчаянието. Изкупах една дупка, първата, легнах вътре и съ отнесах. Не щеш ли, разстроен, хлипащ глас ми вика отгоре: "Свободна ли е дупката". И тъй, ей мъ - гробар. Добре че, в тоя момент, нямъше никой. Ако трябвъше да искам разрешение и за занаятъ на гробар, току виж мъ изпратили при.......... градските управници.
  • 56
   5697
   2 0
   20:37, 12 яну 2015
   ха...ха...ха. Това беше супер.
  • До
   до Найдьо
   1 0
   21:41, 12 яну 2015
   Браво!!! ++++++++++++++++ с две ръце !
 • 10
  13
  1314
  8 -3
  19:14, 12 яну 2015
  Мурабета,Найдевци и тем подобни изроди!Спрете да коментирате!Ако решите да се включите,то научете български!Омръзнахте на хората с вашите тъпи остроумия!
  • На
   Найдьо
   5 -5
   19:40, 12 яну 2015
   Е, айде ся. Слушайте мене, другите нищу не вдяват. Я разбирам нещатъ, па другите на две магарита сламъ не магът да разделят. Дайте парите нъ нас, другите само ша ги прахосът. Изберете нас за водаче и шъ ви осигурим вечну блаженству, щото ония най-многу да въ закупаят. Ам ти още малку ша надминеш оня луд - Абу Бакр ал Багдади. Сешъш ли се. Сложил една черна тога и веке голямата рабута. Найш ли колку съм ги слушал тези. Ни мъ чети. Я не съ сърдя.
 • 11
  Ко
  комшията
  12 0
  20:55, 12 яну 2015
  В момента през прозореца виждам децата от дома се бият на улицата с други деца от дебър и да не разправям как си продават телата за пари контрола над тях е пълна нула нямат вечерен час викат пред дома ми дори след 12 пълен ужас живея
  • 62
   6284
   1 -4
   07:45, 13 яну 2015
   Продавай и се изнасяй.
 • 12
  Ко
  комшията
  6 0
  10:25, 13 яну 2015
  Не смятам да се махам най-много и то скоро да ги пукна от бои ******ите много мразя като ги чуя да псуват възрастните хора по улицата скоро ще ми кипне
  • Съ
   съвет
   3 -1
   00:20, 14 яну 2015
   Недей! Първо снимай нередностите, напраете и видеозаписи. Пуснете писмени сигнали с видео до отговорните институции в Пловдив и София. Те нашите тука са накарани да мълчат и пудрят, тях няма смисъл да занимаваш. Ако е вярно това, което казваш или персонала не е наред, или режима на отглеждане на тези деца е сбъркан, или и двете, но определено нещо трябва да се промени. Иначе ще стане беля!
 • 13
  Wh
  whatever
  3 0
  12:28, 13 яну 2015
  Очаквано Кирякова мълчи...
 • 14
  Ko
  kom6iata
  0 -1
  11:47, 14 яну 2015
  dai mi adres 6te izpratia klipovete daje imam vei4e
  • 88
   888
   1 0
   13:55, 14 яну 2015
   kom6ia, как да се свържа с теб? Ще те свържа с хора, които да разнищят случая и да се вземат мерки това да спре.
  • Wh
   whatever
   2 0
   14:16, 14 яну 2015
   Публикувай във Facebook и по другите подобни неща.. Там поне цензурата все още не е толкова сериозна..
  • Wh
   whatever
   2 0
   14:16, 14 яну 2015
   Публикувай във Facebook и по другите подобни неща.. Там поне цензурата все още не е толкова сериозна..
 • 15
  Ко
  комшията
  1 0
  20:47, 14 яну 2015
  Страно от 2 дни тук е пълна тишина има ред чак немога да повярвам .888 дай ми емел да се свържа с теб защото това е затишие пред буря
  • Съ
   съвет
   2 -1
   23:40, 14 яну 2015
   888, с какви хора имаш предвид да свържеш комшията? Не е ли по-добре да се сезират отговорните институции? Междувпрочем щом от 2 дена е тихо, значи някой до сега в тоя дом не си е гледал работата. Продължавайте да следите ситуацията и при най-малката проява - снимайте, документирайте и пишете поне тук. Само така може да се предотврати нещо по-лошо. Явно дебърци са оставени да се оправят с "дома" на автопилот...
 • 16
  Ko
  kom6iata
  0 0
  15:20, 15 яну 2015
  xaxaxax bravo
 • 17
  St
  stanislav_koko234
  2 -1
  14:13, 19 яну 2015
  decata v doma s biti i maltretirani i az sm jena koqto e vijdala prez prozorcite i se oplakvat

Хороскоп за 07.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Свежи и енергични сте, и ви се иска да споделите настроението си с околните. Проблемите ви се струват дребни, но не ги подценявайте. Разбира се, не означава да разваляте деня си. Ще градите планове за бъдещето. Моментът е подходящ за нововъведения от всякакво естество. Не се колебайте и действайте.
07 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще намерите нещото, с което да запълните времето си, така, че то да ви донесе очакваните емоции. Професионалната работа също ще занимава мислите ви, но прекалената ви обвързаност с нея няма да помогне. Не пренебрегвайте желанията на близките си, зарадвайте ги с вниманието и обичта си към тях. Това ще благоприятства атмосферата в дома ви.
07 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
В добро настроение сте и ще продължавате да се трудите с желание и ентусиазъм. Имате смели планове, но първо проучете възможностите как да станат реалност. Не пренебрегвайте партньора си, споделете намеренията си с него. Съхранете добрия си тонус, като по-често спортувате.
07 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Служебните ангажименти ще ви занимават и днес наред с решаване на семейни и битови въпроси. Здравословното състояние на близък човек ще ви създаде известни притеснения, но с навременни действия ще отшумят. Има какво да направите, за да се почувствате и вие по-добре. С подходящи занимания ще разнообразите мислите и настроението си.
07 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не бъдете раздразнителни, психическото ви състояние се отразява негативно на околните, което рефлектира отново върху вас. Ще имате приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не потискайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.
07 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С точни и навременни действия днес успявате да се справите с нещо, което ви притеснява от доста време. Хората около вас ще ви бъдат наистина благодарни за нещата които вършите. Независимо от решението, което взима ваш близък по личен въпрос, опитайте се да го приемете и да го подкрепите. Бъдете сигурни, че той ще оцени жеста ви.
07 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е чудесен за вас и за вашите близки. Предстои ви желана промяна в личен план, която неминуемо ще засегне благотворно и семейството ви. Прекомерната ви посветеност на професионалните ангажименти, може да ви попречи да забележите нещо важно около вас.
07 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Посветете този ден на почивката и приятните емоции. Успешно развеселявате хората около вас, поради което сте ценени събеседници. Не обръщайте внимание на дребните недоразумения и се заемете с нещо, което ви е приятно. Ако хората около вас се опитват да ви ангажират можете да сте и по-рязки
07 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
07 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от представителите на знака днес са заети с различни задължения. Предпочитате да свършите всичко и едва тогава да се отдадете на заслужена почивка. Възможно е да останете разочаровани от нещо, което се случва около вас, но с бързи действия ще успеете да се справите с проблема. Прекарвате приятно в компанията на нов човек.
07 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате приятното усещане за нещо вълнуващо и силно, и чувството ви не е измамно. Дружелюбното ви отношение към някого ще ви възнагради, предстои да изживеете силни емоции. За едни те са свързани с нова любов, за други с успешен бизнес или друга съвместна изява.
07 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Към грижите на близките ви се отнасяйте с уважение. Позволете им да ви се отплатят по свой начин за подкрепата, която им давате. Вглъбени в себе си пропускате да забележите нечие нежно присъствие, или пък то нищо не значи за вас. Подарете си повече приятни моменти, отпуснете се и им се насладете.
07 юни 2020
Последни новини