Асен Кичуков благодари на всички, които подкрепиха ГЕРБ на последните избори

    На последните избори, проведени преди два дни, ГЕРБ Първомай получи 1581 гласа - и за пръв път стана първа политическа сила в общината. Координаторът на местната структура Асен Кичуков сподели, че успехът се дължи на обновяването ѝ и активната работа на новото ръководство.

    „Този успех, каза той, показва, че ГЕРБ е утвърдена партия, със силни позиции тук.“ И разказа, че вече са изградени  нови структури и в селата Градина, Татарево, Искра, предстои това да бъде направено и в Дълбок извор. Според него това е пътят през 2023 година да бъде спечелен и местният вот, за да променят Първомай и общината към по-добро.

    „Партия ГЕРБ, каза Кичуков е партия, която се грижи за хората и ще докаже това.“

    Той благодари на всички, които са подкрепили тяхната партия на изборите на 11 ноември: „Благодаря на всички, които не се уплашиха от репресиите. Имахме сигнали, че вотът от машините е различен от преброените отрязъци, нашите симпатизанти не се уплашиха от манипулация. Запазихме резултата си от лятото и сме първа политическа сила в общината. Аз съм щастлив, че това се случва в  момент, когато оглавявам общинската структура.“

    Разликата между  ГЕРБ и БСП в община Първомай е 133 гласа. Социалистите са получили подкрепата на 1448 гласоподаватели. Трети са „Продължаваме промяната“ – 1382. ДПС са на четвърто място с 860 гласа. ИТН събират 586 гласа. „Възраждане“ имат повече гласове от ДБ – 367. От парламентарно представените партии с най-нисък резултат са ДБ – 222 гласа.

    В област Пловдив резултатите са: ГЕРБ – 26,75%; ПП – 22,61%; БСП – 14,84%; ИТН – 10,28%; ДПС – 7,99%; Възраждане – 4,98% и ДБ – 3,48%.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини