Малките ученици се завърнаха в клас

Повечето от учениците от начален курс в община Първомай днес се върнаха в класните стаи след тестване. Изключение правят училищата в селата Виница, Караджалово и Дълбок извор. Там отпорът е голям и почти няма желаещи да се подложат на изследване. На другия полюс са учениците от Искра, където родителите само на едно дете не са дали съгласие. Всички родители на второкласниците във ХУ „Христо Ботев“ са подали декларация. В Бяла река са отказали само 4 родители. В Буково се завръщат, цели класове има от СУ „Златаров“ др.

Пенка Петкова, директор на ОУ „Христо Ботев“, с. Градина, коментира, че в нейното училище 60% от децата се завръщат, но е уверена, че това ще успокои останалите и те също ще се подложат на тестване, за да се върнат в клас.  

В най-голямото училище – „Златаров“, 5 паралелки няма да учат присъствено, но и там родители и учители се надяват, че до следващото изследване бройката ще се промени.

По неофициални данни няма нито една положителна проба за COVID-19, регистрирана днес. Отрицателни са всички тестовете и на педагогически и непедагогически специалисти без зелен сертификат.В помощ на учителите са били екипи от родители.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини