Сесията премина спокойно, Вълчев с благодарност към кмета

Председателят на ОбС Христо Вълчев благодари на кмета Николай Митков за личните му усилия пречиствателната станция да бъде предадена на държавата.

Това стана по време на редовната февруарска сесия, която започна с отчет на изпълненията на решенията на Общинския съвет. Сред решенията от минали периоди, изпълнени през отчетния период, бе и това от 2016 година  относно „…предоставяне на “Водоснабдяване и канализация” ЕООД гр. Пловдив за стопанисване, управление и експлоатация на новоизградени В и К системи и пречиствателна станция за отпадъчни води гр. Първомай“.

От самото му построяване това съоръжение не е функционирало според нормите и се нуждаеше от ремонт за милион левове. След редица срещи на кмета с отговорните фактори и дълга кореспонденция, средствата бяха осигурени, ремонтът извършен и най-после пречиствателната станция беше предадена за стопанисване на държавното дружество.

Николай Митков не веднъж е споменавал, че счита това за свой личен успех, защото станцията беше голямо разходно перо в бюджета на общината. След сесията той не скри удоволствието си да бъде отбелязана тази негова заслуга.

Изказването на Вълчев бе единственото по време на сесията. На нея не бяха разисквани въпроси от голям обществен интерес.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини