Дартс, бадминтон и футбол ще раздвижат деца и възрастни преди Коледните празници

 

Три спортни турнира, станали традиционни за общината ще ознаменуват коледно – новогодишните празници. Два от тях стартираха днес.

Първо стартира турнирът по дартс. 32 момчета и 16 момичета от училището в село Градина, ОУ„Св.св. Кирил и Методий“ и ПГСС се включиха в надпреварата по дартс, за медалите осигурени от Община Първомай, Дирекция „Просвета“. Организатор е КИДМИНТЕСТ „ТОТ“, а децата са подготвени от учителите по физическо Минко Павлов и Калчо Калчев. Турнирът се провежда за четвърта поредна година.

Малко, след като стартира борбата за най – точна ръка, зам.-кметът Юлиян Димитров откри официално и турнира по бадминтон. Изненада за всички участници беше композицията „Арлекин“ на мажоретния състав на СОУ, воден от Гинка Димова.

За пръв път в надпреварата ще се включат и деца от детската градина, а възрастовите му граници са променени и вече е за деца от 5 до 15 години.

Традиционният Коледен футболен турнир тази година ще се проведе на 20 и 21 декември без промени в регламента. Отборите ще са от 5+1 състезател и няма да бъдат допускани граждани от други общини. Тегленето на жребия за формиране на предварителните групи ще се състои на 16 декември от 12 часа в стая 216 на Общинска администрация. Тази година всеки футболист трябва да заплати 10 лв такса за участие. Срещите отново ще се проведат на спортната площадка на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Турнирът се организира от  Общинска администрация и ФК „Борислав“. А за футболистите са подготвени много парични и предметни награди.

Във всички турнири се очакват много страсти и здрави битки. 

Теодора Кирякова

 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини