14 °C

Живеещи в Дебър чакат някой да обърне внимание на подписката им

ул. Йордан Йовков

45 дебърци, живеещи на улица „Йордан Йовков“ са внесли подписка в общината, с която искат улицата им да бъде изравнена, асфалтирана и да ѝ бъдат направени тротоари. При всеки дъжд тя се превръща в малък, но трудно преодолим водоем. Всички са наясно, че парите не достигат, но в момента преминаването от там с коли или пеша е „мисия невъзможна“.

 
 

Само метри  встрани от началото на „Йордан Йовков“ започват две улици - „Гео Милев“ - водеща до новия Център за настаняване от семеен тип и улица „Константин Иречек“. Както се вижда от снимките, при продължителните валежи през последните дни едната е преодолима при тези условия, а другата не се различава от „Йордан Йовков“. Хората се шегуват, че очаква да бъдат опънати въжета, да се определят коридорите и да започне да се използва за басейна.

ул. "Гео Милев"
ил. "Константин Иречек"

Защо „Гео Милев“ изглежда по – различно? Според живеещите там, защото на нея се намира новият Център за настаняване от семеен тип.

 Подписката на живеещите на "Йордан Йовков" е внесена в края на септември. До момента няма отговор и вече два месеца отлежава на нечие бюро в общината. Годината е дъждовна и да се живее при тези условия става все по – трудно. А това не са единствените улици в европейския ни град, които се нуждаят от ремонт. С малки изключения, всички са в окаяно състояние, а дупките - повече от жителите а квартала.

Теодора Кирякова

 
 
 
 
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (30)

 • 1
  Зо
  ЗОРО
  24 -2
  10:26, 5 дек 2014
  Новата депутатка
  дето я избрахте сега като запретне ръкави
  и ще я асфалтира цялата улица, та чак целия дебър.
  • Z
   z
   4 -1
   00:49, 7 дек 2014
   Депутатът ли трябва да ви оправя улиците или кметът? Айде малко мисъл да вкарвате от време на време ;)
 • 2
  Де
  Девенец
  1 -9
  11:36, 5 дек 2014
  Да тиии..... в мръсната уста. Виж коментара
 • 3
  Kk
  kk
  10 0
  12:20, 5 дек 2014
  Te napraviha v parvomai na ciganite hubavi putishta i trotoatoari a drugite da se opravqt nali??mizernici
 • 4
  Тa
  Тaня
  4 -1
  12:22, 5 дек 2014
  Зaщa не видите AНТИМ 1? Тaм с рибaрски ботущи трябвa дa се ходи.Цял живот блaто,a вече сме "европеици".
 • 5
  Ал
  Алеко
  3 -1
  15:00, 5 дек 2014
  "европейци сме ний, ама все не сме дотам..." щастливеца
 • 6
  11
  1111
  4 -2
  16:21, 5 дек 2014
  Дервенци има да чаааааааакат.Теса научени.Чакат от времето на Другаря Тоско Янев. Чаааааааакайте!!!!
 • 7
  Ка
  камък в блатото
  4 -1
  19:32, 5 дек 2014
  Няма как да не се направи очевадната констатация, че с лудите пари, дето ги дадоха за луксозната ******ска къща (Център за настаняване от семеен тип?!), можеха да оправят улиците в района за чудо и приказ.
 • 8
  Pa
  parv_net
  1 -8
  20:03, 5 дек 2014
  Така е - прав си. С тези пари можеха да укрепят мо... Виж коментара
  • Мо
   мохамед
   3 -1
   17:34, 6 дек 2014
   Точно с тези пари,Изчадието дето те роди,черта кръст на челото ти и плю отгоре му,може би щяха да го спасят от вечния срам и позор..................................................................................................................................................................................................................
 • 9
  Аз
  аз
  4 0
  20:26, 5 дек 2014
  Минете по улица Панайот Хитов.Тогава вашите улици ще ви се сторят магистрали.
 • 10
  На
  Найдьо
  4 -3
  21:12, 5 дек 2014
  Я ви съ чудя на акъла. Как тъй, капчица вяра в доброто да не мое са намери у ваз. Само ядосване, ругане и притенции. Ми шъ са поболейте бре. След тва, що без време са въ офъкали червеите. Я ако съм на вас, ша напрая друго. Шъ туря един смокинг, ша окича бяла кърпичка на горния джоб и ша отида на театър. Вие, дет съ вика, сте си заровили картуните в кал и вместу да са облагородите, още повече са опростачвате. Па и има нящо, дет не може да стане. Улиците ви да са европейски, па моенето и обръзът -селски. Първо оправете суратя, после другото.
  • Су
   сус бре!!
   9 -5
   21:29, 5 дек 2014
   Абе я си ходи в Буково! Ти не знаеш ли че, Дебърци сме сложили началото на цивилизацията и Европа се е учила от нас.
 • 11
  На
  Найдьо
  7 -1
  22:37, 5 дек 2014
  Ду "сус бре". Я знам, че дервенци сте древни. Ама откак въ срази чърпанският заметръс през 28'ма, съ пръкнаха се издънки. Истинските дервенци ги офъкаха червеите. Я не съм букувец, я съм гробарин, при тва, още от първата световна война. Чуй мъ ся. Ако не ти понася културата и не щеш да одиш на театър, яла при мене да пробваш некоя дупка, щото веке си стъпил в нея, дяже и да не си вдянал. При мене, въпреки че повечето слагат смокинг, ти може и с путури да са докараш. Те червеите не са интересуват от модъта.
  • Вр
   врач
   4 -1
   00:31, 6 дек 2014
   Много ти е дошла пукницата тая вечер. Ти не си гробар, а битов алкохолик. От Буково! :))
 • 12
  На
  Найдьо
  5 -1
  09:11, 6 дек 2014
  Ду "врач". Я няма да ти падам на нивото и да тъ убиждам. Ша река друго. Ти знаиш ли колко глави дубитък минават по сниманите улици секи день. Да ни мъ разбереш погрешно. Нямам предвид хората, а крави, кози, овце и тъй нататак. Кат ви упраят пътя и кат го усере дубитъка, ко шъ стане. Вместо в кал, ша газите в гомна. След тва, както има гробар да копа дупките, ша ви трябва гомнар да рине гомната. Инак ша равъдите червеи и ша въ офъкат още преди да са въ пременили за гробето. Па и я кво лошо казах - да одите на театър. Путурите не пасват на културата. Ама кво да праиш, такава е.
 • 13
  Do
  Dolo Papaza
  7 0
  09:33, 6 дек 2014
  12 подписки за Антим 1 и 5 години без резултат.Доло Папаза той само умее да поздравява и да се снима с китайците!
 • 14
  Пе
  перко
  5 0
  12:48, 6 дек 2014
  Папаза Мапаза ама го търпим 10 години. Кой ни е виновен А?

 • 15
  До
  до горните двама
  4 0
  17:51, 6 дек 2014
  Много се извинявам, ама що не се позамислите малко повече! Ако се замислите, ще разберете, че не Папаза е решил че пари трябва да се дават за циганската къща, а не за улиците. Проблема е доста по-нависоко и е много голям.
 • 16
  На
  на Найдю кака му
  4 0
  19:57, 6 дек 2014
  Слушайте ко, оня цървендалестия , бензинжийчето ,нали се сещате кой?????
  той отговарял за улиците, та да запрята ръкави и да подфата ... митков визирам ,ако не сте са сетили !!!
  • На
   Найдьо
   3 -4
   10:44, 7 дек 2014
   Ша ти кажа само, чи немаш идентичност, сиреч, свой си сурать. На тва отгоре, не съм НайдЮ, а Найдьо. А инък, не ви е проблемът, че сте зарзавадчии и гуведари, а че сичките упраяте само себе си, а кът стане нужда да упрайте некой друг, си бъркате в нусъ. И нъродът ръботи на пърче, и тия, дет го водят. При тва, и на еднити, и на другите, ако им съ бутне гювеч. За тва сте в гомна. Я съм по-стока от ваз. Свирнат ли ми, че има некъв за закопаване, съ отзувавам на часа. Я съм гробарин професионалист.
 • 17
  Ко
  кореняк Дебърец
  2 0
  19:41, 7 дек 2014
  Проблемът е, че парите на държавата наместо да се похарчат според нуждите ни, отиват първо в Брюксел и после от там ни казват какво да правим с тях, но не според нуждите ни, а според това какво ТЕ са решили за нас. В случая са решили ДЕБЪР да тъне в кал и гьолове, а 10 циганчета да живеят в палат с 15 души персонал. А ние им го позволяваме. Между другото - Найдьо, никак не си интересен, скрий се!
 • 18
  На
  Найдьо
  4 -2
  21:20, 7 дек 2014
  Я въобще не опитвам да ти стана интересен. Я ми кажи, колко данъци са изработили тия, дето живеят на сниманите улици. Щото гуведар, гомнар и ******* данъци не плаща. Що си мислиш, че ти заслужаваш парите от Бруксел повече от циганетата. Я па ти предлагам да одиш да са гръмнеш, оти, се пак, циганетата са дяца, па ти, дето искаш, па не плащаш, си абсолютно безполезен. Ако земеш да напрайш едно броене на парите ут паромайско, влянали в хъзната, ша излене, че нема такава община. То и я не платам, ама поне прая тъй, че да не гнийте по канафките кът кучята, а както съ полага, да въ офъкат червиите. Чак на мене, гробаринът, дето на мърша е навикнал, от ваз ми съ повръща.
  • No
   no more!!
   3 -1
   10:49, 8 дек 2014
   Долно мекере, ти ли ще ми кажеш колко данъци плащаме и колко пари заслужаваме?!? Дори и на говедаря намират начин да му измъкнат достатъчно пари за какво ли не за да съберат за Брюксел!! Ей заради такива изроди като тебе с такова мислене сме на това дередже! Единствения ни грях е, че сме търпеливи и толерантни към гниди като тебе! Циганар!
 • 19
  Ki
  kif
  0 -2
  11:43, 8 дек 2014
  Мноо прости хора ей !!! Добре че е домът в Дебър та да няма пари за пътищата. Вие луди ли сте или ДА ? Проблема е в цялата държава, и затова, че харчат пари за коли, визити, хонорари на техни хора и фирми и още мноооого такива. Къде са ни парите от данъците, от винетките? нали са за това ?! за пътища, за инфраструктура ?!
  • La
   lalalaaa
   3 0
   13:24, 8 дек 2014
   Найдо ли си kif-la ли си не те знам кой си, обаче на теб централно не са ти ясни много неща и няма никога да ти се изяснят. Ако зависи от такива като теб, сами ще си сложим въжето на шията с песен на уста.
 • 20
  Ho
  hohoh
  0 0
  14:53, 8 дек 2014
  are zemi da ni obqsnish che nemoem se setim lalalaaa
 • 21
  На
  Найдьо
  3 -1
  21:32, 8 дек 2014
  Ду "no more". Я ша ти река две неща. Едното - на туй дередже сме щото са навъдиха много гърла, дето изкат да лапат, ма не изкат ни да бачкат, ни да дават. Те са и най-гулемите джебчии за хъзнътъ. Другото-секо место трябва да са оправя според тва, за кво служи. Я на тия улици само дубитък и гомна гледам. Трябва да си напраете един елак за поене. Шъ свърши работъ на сичко живо в маалата ви. А инък, ти не можеш мъ убидиш. Даже не моеш да ма ядосъш. Никой не може да избяга от туй, дето е фърлил зад себе си. Добро или лошо, ама хич ни съ съмнявай, шъ тъ преследва докъто не почнат да тъ фъкат червеите. След туй, знаеш, се тая.
 • 22
  Yo
  you will see ..
  1 -1
  00:12, 9 дек 2014
  Ей сега ще ти обясня.. примерно ако Отгоре кажат утре да ядем лайна, ти ще почнеш да агитираш, че трябва да се ядат лайна и даже ще изядеш пъровото л**** на площада по същия дебилно-упорит начин, по който защитаваш безумицата за циганския палат и си готов да накараш всички свестни хора да бъркат в гьолове и да си мислят, че са си го заслужили! Ама да знаеш, че не ти минава номера! Дебърци си знаят цената, ще видиш ...
 • 23
  На
  Найдьо
  3 -1
  06:52, 9 дек 2014
  На циганетата им помогнаа европейците. Ти ко си им дал. Нищо. Само съ тупаш. Ти на никой нищо не си дал. Ама нъль си електорат, та си мислиш че струваш. Нема таквоз нещо. Ни съ различаващ по нищо от тия от маалата, даже и по зле може да си, оти не плащаш данъци, на тва отгоре си злобен и завислив. Ай со здраве. Я отивъм да копая дупки, че много работа, много нещо.

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
23 сеп 2020
Последни новини