Политолог: Може да имаме нов премиер през пролетта

Валентин Вацев

„Правителството трябва да издържи до април. Мисля че през пролетта България може да има и нов премиер. Ще са клюки, ако сега започнем да споменаваме имена. Някои от потенциалните премиери са и в сегашния кабинет. Кабинетът ще бъде възпитаван с вкарване и изкарване на български патриоти".

Това коментира пред тв7 политологът Валентин Вацев.

"Правителството трябва да оцелее. Дълго мислех какво правителство трябва да се направи, за да е стабилно в очите на партньорите ни. АБВ е за вкус - като дафиновия лист. Голямата задача на това правителство е да не допусне "Южен поток". Наскоро Борисов получи поздравление за победата си от Барак Обама, което гласеше "ще бъдеш премиер, но внимавай с Южен поток", коментира политологът.

"Предполага, че Борисов, без да е споделял с мен, вижда венеца на своята кариера като президент. На фона на Плевнелиев Борисов ще е много по-добър президент", убеден е Вацев.

"Не разбирам от банки, но за мен смъртта на КТБ е част от геополитическата битка за "Южен поток". Много от нещата зависят от бъдещите събития в Украйна. За нашето общество има значение какво ще стане с КТБ, но не и за великите сили, за които няма никакво значение какво ще става и с най голямата банка що се касае до реализацията на петролопровод или газопровод", категоричен е политологът.

Източник: Дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини