18 °C

6 възпитаници на Мария Личева бяха отличени на конкурс на Пловдивската епархия

6 деца от община Първомай получиха награда от Пловдивската епархия в конкурс, посветен на големия християнски празник Въведение Богородично. За стихотворение при най – малките награда спечели Жаклин Петева от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, а при децата от 5 до 7 клас – Живко Желев от село Градина. Победител в категорията есе за ученици от начален курс е Магдалена Делчева от ОУ "Св.св. Кирил и Методи" - Първомай, а трето място за рисунка е присъдено на съученичката ѝ Даниела Димитрова. В раздела за рисунки са отличени още на второ място Ивелина Палакова от СОУ, а трета е Елена Тенева от ОУ „Христо Ботев“ - село Градина. Всички първомайски лауреати на наградата на Пловдивската епархия са възпитаници на учителя по религия Мария Личева.

Преди три месеца този конкурс беше обявен от Културно – просветния отдел на Пловдивска митрополия. По регламент със свои есета, стихотворения и рисунки в него се състезаваха ученици от 1 до 7 клас, изучаващи предмета „Религия”.

Творбите на децата бяха оценени от жури в състав учителят по литература Венета Чавдарова, преподавателят по иконография Анна Паралингова и богословът Павлина Колева. В навечерието на празника деца, родители и учители бяха поканени в в митрополитския храм „Света Марина” в Пловдив.

Там децата бяха поздравени от епархийския духовен надзорник свещеноиконом Виктор Христев и всички се помолиха, като казаха Господнята молитва „Отче наш”.

   Награждаването на отличените ученици се извърши в студиото на Пловдивската православна телевизия, което беше декорирано с тематичните рисунки на участниците. На 21 ноември то ще бъде излъчено в чест на Деня на християнското семейство.

 Наградите -грамоти, икони и лакомства - бяха връчени с личното благоволение на митрополит Николай от неговия викарий Знеполския епископ Арсений. Освен учениците, отличени бяха и техните преподаватели.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Za
  ZABOBOL
  6 -1
  19:40, 18 ное 2014
  Gospod zdrave i kasmet da im dade i nova sila da vlee na gospojata za tova svqto delo.
 • 2
  Та
  Таня
  7 -1
  06:00, 19 ное 2014
  Поздравления за учениците и г-жа Личева!Живи и здрави и много успехи!
 • 3
  59
  59
  7 -3
  07:00, 19 ное 2014
  Мария Личева. Една съвременна мъченица за вярата. Поздравления!
 • 4
  Пъ
  пърумайка
  2 -2
  19:07, 19 ное 2014
  "Господ дава ,ала в кошара не вкарва!" Само туй ще кажа и ще свърша- не народр а мърша!

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини