6 възпитаници на Мария Личева бяха отличени на конкурс на Пловдивската епархия

6 деца от община Първомай получиха награда от Пловдивската епархия в конкурс, посветен на големия християнски празник Въведение Богородично. За стихотворение при най – малките награда спечели Жаклин Петева от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, а при децата от 5 до 7 клас – Живко Желев от село Градина. Победител в категорията есе за ученици от начален курс е Магдалена Делчева от ОУ "Св.св. Кирил и Методи" - Първомай, а трето място за рисунка е присъдено на съученичката ѝ Даниела Димитрова. В раздела за рисунки са отличени още на второ място Ивелина Палакова от СОУ, а трета е Елена Тенева от ОУ „Христо Ботев“ - село Градина. Всички първомайски лауреати на наградата на Пловдивската епархия са възпитаници на учителя по религия Мария Личева.

Преди три месеца този конкурс беше обявен от Културно – просветния отдел на Пловдивска митрополия. По регламент със свои есета, стихотворения и рисунки в него се състезаваха ученици от 1 до 7 клас, изучаващи предмета „Религия”.

Творбите на децата бяха оценени от жури в състав учителят по литература Венета Чавдарова, преподавателят по иконография Анна Паралингова и богословът Павлина Колева. В навечерието на празника деца, родители и учители бяха поканени в в митрополитския храм „Света Марина” в Пловдив.

Там децата бяха поздравени от епархийския духовен надзорник свещеноиконом Виктор Христев и всички се помолиха, като казаха Господнята молитва „Отче наш”.

   Награждаването на отличените ученици се извърши в студиото на Пловдивската православна телевизия, което беше декорирано с тематичните рисунки на участниците. На 21 ноември то ще бъде излъчено в чест на Деня на християнското семейство.

 Наградите -грамоти, икони и лакомства - бяха връчени с личното благоволение на митрополит Николай от неговия викарий Знеполския епископ Арсений. Освен учениците, отличени бяха и техните преподаватели.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Za
    ZABOBOL
    6 -1
    19:40, 18 ное 2014
    Gospod zdrave i kasmet da im dade i nova sila da vlee na gospojata za tova svqto delo.
  • 2
    Та
    Таня
    7 -1
    06:00, 19 ное 2014
    Поздравления за учениците и г-жа Личева!Живи и здрави и много успехи!
  • 3
    59
    59
    7 -3
    07:00, 19 ное 2014
    Мария Личева. Една съвременна мъченица за вярата. Поздравления!
  • 4
    Пъ
    пърумайка
    2 -2
    19:07, 19 ное 2014
    "Господ дава ,ала в кошара не вкарва!" Само туй ще кажа и ще свърша- не народр а мърша!
Последни новини