11 °C

6 възпитаници на Мария Личева бяха отличени на конкурс на Пловдивската епархия

6 деца от община Първомай получиха награда от Пловдивската епархия в конкурс, посветен на големия християнски празник Въведение Богородично. За стихотворение при най – малките награда спечели Жаклин Петева от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, а при децата от 5 до 7 клас – Живко Желев от село Градина. Победител в категорията есе за ученици от начален курс е Магдалена Делчева от ОУ "Св.св. Кирил и Методи" - Първомай, а трето място за рисунка е присъдено на съученичката ѝ Даниела Димитрова. В раздела за рисунки са отличени още на второ място Ивелина Палакова от СОУ, а трета е Елена Тенева от ОУ „Христо Ботев“ - село Градина. Всички първомайски лауреати на наградата на Пловдивската епархия са възпитаници на учителя по религия Мария Личева.

Преди три месеца този конкурс беше обявен от Културно – просветния отдел на Пловдивска митрополия. По регламент със свои есета, стихотворения и рисунки в него се състезаваха ученици от 1 до 7 клас, изучаващи предмета „Религия”.

Творбите на децата бяха оценени от жури в състав учителят по литература Венета Чавдарова, преподавателят по иконография Анна Паралингова и богословът Павлина Колева. В навечерието на празника деца, родители и учители бяха поканени в в митрополитския храм „Света Марина” в Пловдив.

Там децата бяха поздравени от епархийския духовен надзорник свещеноиконом Виктор Христев и всички се помолиха, като казаха Господнята молитва „Отче наш”.

   Награждаването на отличените ученици се извърши в студиото на Пловдивската православна телевизия, което беше декорирано с тематичните рисунки на участниците. На 21 ноември то ще бъде излъчено в чест на Деня на християнското семейство.

 Наградите -грамоти, икони и лакомства - бяха връчени с личното благоволение на митрополит Николай от неговия викарий Знеполския епископ Арсений. Освен учениците, отличени бяха и техните преподаватели.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Za
  ZABOBOL
  6 -1
  19:40, 18 ное 2014
  Gospod zdrave i kasmet da im dade i nova sila da vlee na gospojata za tova svqto delo.
 • 2
  Та
  Таня
  7 -1
  06:00, 19 ное 2014
  Поздравления за учениците и г-жа Личева!Живи и здрави и много успехи!
 • 3
  59
  59
  7 -3
  07:00, 19 ное 2014
  Мария Личева. Една съвременна мъченица за вярата. Поздравления!
 • 4
  Пъ
  пърумайка
  2 -2
  19:07, 19 ное 2014
  "Господ дава ,ала в кошара не вкарва!" Само туй ще кажа и ще свърша- не народр а мърша!

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
24 яну 2021
Последни новини