21 °C

6 възпитаници на Мария Личева бяха отличени на конкурс на Пловдивската епархия

6 деца от община Първомай получиха награда от Пловдивската епархия в конкурс, посветен на големия християнски празник Въведение Богородично. За стихотворение при най – малките награда спечели Жаклин Петева от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, а при децата от 5 до 7 клас – Живко Желев от село Градина. Победител в категорията есе за ученици от начален курс е Магдалена Делчева от ОУ "Св.св. Кирил и Методи" - Първомай, а трето място за рисунка е присъдено на съученичката ѝ Даниела Димитрова. В раздела за рисунки са отличени още на второ място Ивелина Палакова от СОУ, а трета е Елена Тенева от ОУ „Христо Ботев“ - село Градина. Всички първомайски лауреати на наградата на Пловдивската епархия са възпитаници на учителя по религия Мария Личева.

Преди три месеца този конкурс беше обявен от Културно – просветния отдел на Пловдивска митрополия. По регламент със свои есета, стихотворения и рисунки в него се състезаваха ученици от 1 до 7 клас, изучаващи предмета „Религия”.

Творбите на децата бяха оценени от жури в състав учителят по литература Венета Чавдарова, преподавателят по иконография Анна Паралингова и богословът Павлина Колева. В навечерието на празника деца, родители и учители бяха поканени в в митрополитския храм „Света Марина” в Пловдив.

Там децата бяха поздравени от епархийския духовен надзорник свещеноиконом Виктор Христев и всички се помолиха, като казаха Господнята молитва „Отче наш”.

   Награждаването на отличените ученици се извърши в студиото на Пловдивската православна телевизия, което беше декорирано с тематичните рисунки на участниците. На 21 ноември то ще бъде излъчено в чест на Деня на християнското семейство.

 Наградите -грамоти, икони и лакомства - бяха връчени с личното благоволение на митрополит Николай от неговия викарий Знеполския епископ Арсений. Освен учениците, отличени бяха и техните преподаватели.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Za
  ZABOBOL
  6 -1
  19:40, 18 ное 2014
  Gospod zdrave i kasmet da im dade i nova sila da vlee na gospojata za tova svqto delo.
 • 2
  Та
  Таня
  7 -1
  06:00, 19 ное 2014
  Поздравления за учениците и г-жа Личева!Живи и здрави и много успехи!
 • 3
  59
  59
  7 -3
  07:00, 19 ное 2014
  Мария Личева. Една съвременна мъченица за вярата. Поздравления!
 • 4
  Пъ
  пърумайка
  2 -2
  19:07, 19 ное 2014
  "Господ дава ,ала в кошара не вкарва!" Само туй ще кажа и ще свърша- не народр а мърша!

Хороскоп за 30.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
30 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
30 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
30 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
30 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
30 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
30 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
30 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
30 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
30 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
30 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
30 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
30 мар 2020
Последни новини