27 °C

400 хиляди лева са одобрени за Виница

Средства в размер на 400 000 лв са одобрени за реконструкция на 3 моста в село Виница. За тях община Първомай е кандидатствала пред междуведомствената комисия за бедствия и аварии. Парите са отпуснати, но спешни мерки ще трябва да бъдат взети и от НКЖИ, които са собственици на водосток, изграден така че да предпазва линията от наводнения, но изливащ се в къщите от покрайнините на селото.

Местната управа е подготвила проекти за ремонт на повредената инфраструктура в селата Буково и Драгойново. Неговата стойност е 600 000 лв.

В момента продължава изготвянето на документация и изчисленията за необходимите средства за преодоляване на щетите и в трите най – пострадали от последното наводнение села – Бяла река, Караджалово и Православен.

На комисията към Общински съвет са предложени спешни мерки за превенция на наводненията – почистване на речни корита и укрепване на бреговете, които са в размер на 20 000лв. Те ще разгледат и предложението на кмета за подпомагане на засегнатите семейства с 325 лв.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Пъ
  Първомаец
  10 0
  10:53, 19 ное 2014
  А моста на Марица до Парка????
  • 12
   123
   0 0
   09:54, 20 ное 2014
   Докато не цъфнат налъмите!!
 • 2
  Ощ
  още един първомаец
  8 0
  12:07, 19 ное 2014
  Срамота е толкова ключово съоръжение като моста над Марица да е в такова състояние.
  Все пак това не е мегаструктура(такива каквито гледаме по National Geographic)и е срам да не може да се преасфалтира нещо което е 100 метра дълго и 2 метра широко :)
  Замислете се само за какво иде реч в нашата община.
  • Пъ
   пърумайка
   0 -3
   19:04, 19 ное 2014
   Е ,па вие не разбрахте ли, че тоя мост и други дупки не са в общината, а са от държавната пътна мрежа?За обекти, които са зад табелите на града се грижи държавата т.е. вие, така че грабвайте лопатите и на моста!
  • 3 първомаец
   0 0
   22:32, 19 ное 2014
   А да ти е известно на теб и на другите че моста над река Марица е в републиканската пътна мрежа.
 • 3
  Az
  az_1416393731
  2 -1
  12:42, 19 ное 2014
  А кратерите на ул.Панайот Хитов кога ще оправим.
  • 3 първомаец
   0 -1
   22:35, 19 ное 2014
   Когато си намериш пари за да си ги оправиш
 • 4
  Ko
  koicho
  4 0
  13:36, 19 ное 2014
  Shte gi troshim dokato kmetq e kmet. Toi kopa ama ne zariva i ne asfaltira, Mosta do parka, izhoda na Debyr kym Dalbok izvor i kolko oshte da ne izbroqvam, che shte mine denq. kraino vreme e .... . Ama to dogodina sa izborite za kmet .... i ako pak go izberete - nqma da revete !!!
 • 5
  Sk
  skill
  0 0
  14:35, 19 ное 2014
  Napravete prostiqt most koito e do parka e opravqme dr sela i gradove a nie pak sme precakani

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини