4 °C

За трансформациите на една табела или откъде започва Първомай

Избеляащата табела, на която се виждат остатъци от снимката на общината

Единственото осветление на изхода на Първомай в посока село Градина е табелата, рекламираща дейността на близкия сервиз. Това ни направи впечатление, след като гражданин ни обърна внимание на светещата табела по друг повод. Попита ни защо тази табела, рекламирала до преди няколко месеца общината, постепенно се е превърнала в указателна за ТИР – паркинг, а след това и в рекламна. Кой плаща тока за осветяването ѝ ? Има ли общината договор с ползвателя ѝ? Тези и други въпроси бяха поставени пред нас. За доказателство читателят ни изпрати снимки с трансформациите на табелата във времето. Постепенно от надписа „Община Първомай“ не остава нищо, буквално до бяло, след което се появяват думичките „ТИР – паркинг“, докато най-накрая се трансформира в реклама на дейностите на близкия сервиз. В местната управа не са успели да дадат убедителен отговор как изобщо се е случило всичко това.
„Табелата е моя. Исках общината да се рекламира. Поставих я, тока свързах с моята инсталация и тя започна да свети, когато се стъмни. Очаквах, че този жест да бъде приет от местната власт и тя ще започне да се грижи за табелата. Вместо това, надписът избеля, започна да става все по – грозен и затова превърнах табелата в рекламна за моя сервиз и единствено осветление на кръстовището“, разказа ни от своя страна собственикът на сервиза Атанас Чаков. Сподели, още, че с лични негови средства е била направена и табелата на входа на града: „Имах планове да поставя също няколко пейки на алеята за разходки към стадиона, но след първоначалната инвестиция може да се окаже, че няма кой и с какво да ги поддържа. Затова се отказах.“

Попитахме и в общината дали са запознати с този случай. За съжаление, човекът който отговаря за знаците не беше на работа, но негови колеги потвърдиха, че знаят за табелата. Остава открит въпросът защо местната власт не се е възползвала от направеното от Чаков?

Теодора Кирякова

Светещата реклама
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Не
  неосведомен
  21 -1
  14:33, 18 ное 2014
  Вие вярвате ли , че г-н Чаков ще направи на някого дарение, било то и Община, освен ако не са му обещали в замяна нещо по-голямо от тази табела? А от къде е ел.захранването, да не би да е от автосервиза? До момента не е известно дали местото е определено за поставяне на билбордове и реклами и на кого се плаща наема, за да се рекламират там частни интереси?
 • 2
  Ло
  Лолю
  19 -1
  14:38, 18 ное 2014
  А на тая табела изобщо не й е там мястото, защото тотално ограничава видимостта на водачите, които трябва да дадат предимство на идващите им отдясно. И без това туй кръстовище е кошмарно, а тая табела само пречи. Да я вдигнат поне на два метра.
 • 3
  59
  59
  8 0
  07:02, 19 ное 2014
  А Първомай започва оттам, откъдето на нас ни се иска. И в него какъвто и добър жест да направиш за града и неговите трудови хора, все остава оценен неправилно.
 • 4
  1_
  1_1414390561
  4 0
  18:37, 19 ное 2014
  Първомай започва от там където свършва Закона,Разума,Правдата...всичко хубаво.
 • 5
  ... човекът който отговаря за знаците не беше на работа,??? Каква е тая работа "отговарящ за знаците", кой е този човек, има ли иаме изобщо, познаваме ли го и защо не ходи наработа в крайна сметка?
  • 12
   123
   4 0
   09:07, 20 ное 2014
   Човекът,който отговаря за знаците се казва Ана Матова и си няма понятие от организация на движението
  • Ба
   бай иван
   0 0
   18:13, 20 ное 2014
   от бая време не е на работа май!

Хороскоп за 26.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
26 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
26 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
26 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
26 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
26 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
26 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
26 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
26 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
26 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
26 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
26 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
26 яну 2021
Последни новини