Горяха правителствени сгради на пореден протест в Мексико

Продължават протестите и размириците в Мексико заради избиването на 43-та студенти.

Съобщава се, че в Чилпансинго, столицата на южния щат Гереро, около 500 души са се събрали на протест и са били подпалени сградата на местния конгрес, както и тази на департамента по образованието. По-рано тази седмица бе запалена вратата на Националния дворец, а в южната част на страната на други демонстрации горяха автомобили и бяха счупени прозорци на правителствени сгради.

Президентът Енрике Пеня Нието вече осъди остро използването на една трагедия за вандалски акции. Той заяви, че не това е начинът да се търси провосъдие.

Недоволните искат да бъдат върнати живи 43-мата студенти, изчезнали след нападение на полицаи и членове на организираната престъпност срещу студентска демонстрация на 26 септември в град Игуала.

Главната прокуратура на страната съобщи, че разполага със сведения за гибелта на всички отвлечени. Според разследването те били убити от престъпната групировка „Герерос унидос", на коят били предадени от корумпирани полицаи.

Роднините на жертвите обаче не искат да признаят данните на следствието, докато не бъдат представени всички данни от експертизата.

Източник: http://www.novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини