Ранен полицай и арести при мача България- Хърватия

Петима души са арестувани, а един полицай пострада при безредиците снощи на Националния стадион "Васил Левски" по време на мача България-Хърватия.
От МВР уточниха, че са имали ангажимент да охраняват само хърватската агитка.

Арестуваните фенове са задържани от служители на Столичната полиция преди началото на футболната среща на Националния стадион.

От полицията уточняват, че при безредиците по трибуните по време на първото полувреме на мача е пострадал един полицай. Той е с травма на крака и е прегледан, след което е освободен за домашно лечение.

От МВР допълват още, че основен ангажимент на служителите на министерството е била охраната около стадиона, както и осигуряването на реда в София.

Полицията се е намесила и е влязла в сектор "Б", тъй като са се сбили две агитки на български клубове. По информация на БНР става дума за привърженици на "Берое" и "Левски".

В същото време фенове на Хърватия и България са се опитали да преминат загражденията в друг сектор - "Г" на стадиона и също да се сбият. Заради това и там е било нужно влизането на полиция.

От Министерството на вътрешните работи допълват, че на предварителната среща с Българския футболен съюз е била постигната договорка на трибуните на стадиона и на пистата да има само стюарди, а не полицаи.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини