Двойката Неделчева - Попстойкова втора на международен турнир

Димитрия Попстойкова, в двойка с най- добрата българска ракета Петя Неделчева завоюва второто място на международния турнир "Bulgaria Eurasia open". Той се проведе тази седмица от понеделник до четвъртък и е с награден фонд 5000 долара. В турнира участие взеха 156 състезателя от 17 държави.  Той се проведе по новата точкова система 3 от 5 гейма до 11 точки, която все още е експериментална и има за цел да увеличи интереса към бадминтона. Ако се одобри от състезателите, от следващата година ще бъде приета именно тази система на точкуване.

На сингъл жени финалът беше спечелен безапелационно от Петя Неделчева с3:0. Тя игра срещу Озге  Байрак (Турция). На жени двойки нашите момичета играха финал срещу Озге Байрак и Нейслихан Егит (Турция) и в една много оспорвана среща го загубиха с 3:2.

Двама българи, минали през първомайската школа играха на единично мъже, но отпаднаха на четвърт финалите – Благовест Кисьов и Гергин Недялков.

На смесени двойки спечелиха Александър Хамър и Йоана Шабе (Франция) като надиграха Стилян Макарски (България) и Селин Трипет (Швейцария) с 3:1 гейма.

При мъжките двойки шампиони станаха Тома джуниър Попов и Томас Валес (Франция) побеждавайки своите съотборници  Ронан Гуежин и Александър Хамър с 3:0 гейма.

В дисциплината мъже единично шампион е Раул Мъст (Естония) победил Михал Рогалски (Полша) с 3:2 гейма.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини